Els arqueobacteris

Páginas: 3 (526 palabras) Publicado: 4 de junio de 2013
Els arqueobacteris
Els arqueobacteris són un grup de microorganismes unicel·lulars sense de nucli que pertanyen a uns dels tres dominis (domini Archaea) en els que actualment es divideixen elséssers vius, tenen una certa semblança fenotípica amb als bacteris, per la qual cosa, a l’antiguitat es trobaven a la mateixa classificació, però, després dels anys setanta es van considerar com una formade vida diferent i independent als bacteris i la resta d’éssers vius.
La major part dels arqueobacteris són petits (0.5-5 μ) i amb forma de bastons, cocos, espirils, laminada, irregular ipleomòrfica. Com els bacteris, es reprodueixen per fissió i els seus genomes són d’una mida similar (2-4 Mbp) però, també presenten diferències bioquímiques que els allunyen d’aquests. Per exemple no tenenparets cel·lulars amb peptidoglicans, presenten seqüències úniques en la unitat petita de l’ARNr, posseeixen lípids de membrana diferent dels bacteris i les eucariotes. Les seves cèl·lules estanembolicades amb una paret cel·lular feta de materials que la fan resistent contra substàncies perjudicials, s’alimenten de composts inorgànics com l’hidrogen, el diòxid de carboni, alcohols, sofre, ferro ialtres.
Al principi, les van descobrir habitant a ambients extrems; altes concentracions salines, temperatures molt elevades o molt baixes, baixes concentracions de Ph, etc. Per això també reben el nomd’extremòfils. Es considera que les condicions de creixement s’assemblen a les del començament de la història de la Terra, per això s’anomenen arqueobacteris (del grec αρχαϊκός = antic).
Els principalstipus d’arqueobacteris són:
Halòfils extrems
- Habiten a llocs de salinitat molt elevada. Requereixen, com a mínim, una concentració del 10% se NaCl (clorur de sodi) pel seu creixement.
- Sónorganismes fotosintètics sense clorofil·la. Posseeixen un pigment lila anomenat bacteriorodopsina.
En són exemples: Halococcus Halobacterium Habiten a llocs com el Mar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els crustacis
  • Els Mites
  • Els presocràtics
  • els tensoactius
  • Els Perifèrics
  • Els aliments
  • Els ecosistemes
  • Els Impostos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS