Els Bancs

Páginas: 4 (787 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2012
D’on prové el diner?
La casa de la moneda o el Banc Central Europeu, juntament amb el Govern, són els encarregats de generar el diner.
I els bancs, que disposen dels dipòsits i el creen a travésdels préstecs, amb la promesa dels prestatàries a tornar-los.
Goldsmith, eren treballadors de l’or, això els va portar a crear les caixes fortes per poder guardar el seu or, però els veïns delpoble van començar a portar-los les seves pertinències perquè els hi guardessin també. A canvi els hi donava un resguard el qual feien servir com a diners en paper per comprar altres coses. Goldsmith,va adonar-se que mai tots els “clients” treien l’or de les caixes fortes, així que va començar a fer préstecs, deixava or a canvi d’uns interessos, feia resguards sobre les mateixes reserves, creavadiners.
Però els veïns van començar a preguntar-se com podía ser que Goldsmith s’hagués fet tan ric nomes guardant l’or… i van desconfiar, així que li van demanar alguna cosa a canvi de deixarles seves pertinences a les caixes fortes, un interès a canvi dels seus diners. Però de totes maneres l’ interès que Goldsmith donava a als seus clients era molt menor que el que cobrava pels préstecs.Així que el negoci li continuava seguen rentable. Fins que el poble al veure que continuava fent-se ric a costa d’ells, es va posar d’acord i va voler treure tot el seu or, però no n’hi havia pertothom. Nomes tenia una reserva petita.
Aquesta pràctica es va legalitzar amb uns límits (1 a 9), el que actualment anomenem bancs. En el cas que passes com al senyor Goldsmith, el Banc CentralEuropeu es fa responsable de rescatar els bancs.
Actualment, el suport de l’or en la moneda desapareix ja que no hi ha suficient or, i és substituït per la confiança en la moneda (€, dòlar…) ja quedarrera hi ha el Govern que el resguarda. I legalment esta establert així , els bitllets, monedes s’han d’acceptar com a moneda de compra.
Es crea el requeriment fraccional de la reserva, que és el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bancs
  • bancs
  • Els crustacis
  • Els Perifèrics
  • Els aliments
  • Els ecosistemes
  • Els Mites
  • Els presocràtics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS