Els boèrs

Páginas: 4 (980 palabras) Publicado: 3 de mayo de 2013
La guerra anglo-bóer


Els bòers eren grangers d'origen holandès que s'havien establert a la zona del Cap a mitjan segle XVII. De fe calvinista i profundament racistes, havien despullat alsaborígens de les seves terres.
Entre 1835 i 1845 van haver de retirar d'aquests territoris davant la pressió dels colons britànics i es van establir en les zones més del nord d'Orange i Transvaal.
És enaquesta zona van xocar de nou els interessos dels colons britànics (majoritàriament miners) i els dels bóers (fonamentalment ramaders i agricultors).
El conflicte es va iniciar després deldescobriment el 1886 de rics jaciments d'or i diamants en els territoris bóers.
Gran Bretanya, tenia un elevat interès en unir el continent africà de nord a sud sota la seva sobirania.
La guerra anglo-bòerde 1899 a 1902, van confluir tant per factors polítics com per econòmics inherents al fenomen imperialista.
Va destacar com instigador del conflicte Cecil Rhodes, home de negocis i governadorbritànic del Cap tenia com a objectiu aconseguir per a Gran Bretanya el domini de tot el sud d'Àfrica.
Victoria dels afrikaners, el president Kruger va declarar la guerra als britànics, i la derrotad'aquests després una sagnant guerra de guerrilles.
El 1902, gracies al Tractat de Vereeniging es va posar fi a les hostilitats i els bóers van quedar sota el domini de l'Imperi Britànic, encara queconservant una àmplia autonomia a les províncies d'Orange i Transvaal.
La guerra anglo-bóer


Els bòers eren grangers d'origen holandès que s'havien establert a la zona del Cap a mitjan segle XVII. Defe calvinista i profundament racistes, havien despullat als aborígens de les seves terres.
Entre 1835 i 1845 van haver de retirar d'aquests territoris davant la pressió dels colons britànics i es vanestablir en les zones més del nord d'Orange i Transvaal.
És en aquesta zona van xocar de nou els interessos dels colons britànics (majoritàriament miners) i els dels bóers (fonamentalment...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Boers
  • Boers
  • Los Boers
  • La Guerra De Los Boers
  • La rebelion de los boers
  • Laguerra de los boers
  • Guerra De Los Boers
  • La guerra de los boers.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS