els bàrbars - Alesandro Baricco

Páginas: 3 (508 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2013
ELS BÀRBARS – ALESANDRO BARICCO



1.Explica qui són “els bàrbars” segons Alesandro Baricco. Descriu el seu perfil.

Alesandro Baricco descriu als bàrbars com els causants dels canvis ques’han anat produint. Aquests tenen un perfil contraposat a aquells interesants per a la cultura. Els seus principals objectius són les vendes i els beneficis, per tant se’ls podria caracteritzar com a“immorals”.
Els bàrbars utilitzen una nova llengua, una llengua més simple i per tant moderna.
Cal considerar doncs, que tot allò característic dels bàrbars ho trobem en nosaltres mateixos, ja quetenim noves formes de percebre i d’entendre les cosses. Per tant els bàrbars son els joves, els que tenen unes aptituds i una manera de fer totalment diferents a la dels adults.


2.Quines són lesdiferencies més notables entre la cultura dels “bàrbars” i la cultura pròpia de la civilització (recorda que els “bàrbars” son els joves que defensen una cultura diferent a la dels adults).
La diferènciamés notable que podem trobar és que els bàrbars, a diferència de la cultura pròpia de la civilització buscant sempre el camí més curt, més ràpid i més superficil per arribar allà on volen, noanalitzen ni tocant fons a les cosses, la qual cosa indica que fan una ullada general a tot sense entrar en el interior de les coses.
És probable que aquesta aptitud que adopten els “bàrbars” envers lavida sigui per por a què es tornin a produir totes aquelles catàstrofes (que l’escriptor cita en el text) que anteriormente van succeir, com per exemple, la segona Guerra Mundial.
Aquesta idea sobre elsbàrbars la desenvolupa basant-se en alguns temes com són el vi, el futbol i la literatura, tot i que la temàtica del vi és la que pren protagonisme, ja que la història del vi, en el text reflecteixla idea que no és necesari passar per un camí llarg i dur per arribar al vi de l’alta noblesa, i aquesta idea és justament la que caracterítza la cultura dels bàrbars, perque aquest, els bàrbars,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisis del texto los barbaros de alesandro baricco
  • alesandra
  • Lectura Bàrbars
  • Invasiones Barbars
  • Alesandra India
  • Alessandro Baricco
  • alessandro baricco
  • Comentario De "Seda" De Alessandro Baricco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS