Els Chakras

Páginas: 15 (3683 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2011
Índex:

1. Introducció als Chakras ………………………………………….. pàg. 4

2. Primer Chakra: Maladhara ……………………………………….. pàg. 5

3. Segon Chakra: Swadhisthana …………………………………….pàg. 6

4. Tercer Chakra: Manipura ………………………………………… pàg. 8

5. Quart Chakra: Anahata ………………………………………….. pàg. 10

6. Cinquè Chakra: Vishuda …………………………………………. pàg. 11

7. Sisè Chakra: Ajna……………………………………………….… pàg 13

8. Setè Chakra: Sahasrara ………………………………………….... pàg. 14

9. Bibliografia ………………………………………………………… pàg 15

Els Chakras:

Chakra és una paraula que prové del sànscrit, antiga llengua parlada pels pobles Indis d’Àsia, i significa “roda”. Això permet imaginar-los com rodes que giren i concentren energia en el cos. Són forces vitals que es troben en el vostre camp àuric, entre el cos eteri i el cos físic.Tots els éssers humans tenim al nostre voltant un camp d’energia fluctuant, similar a un arc de Sant Martí. Aquest camp és el que entenem com a aura, que es comunica a través de vibracions amb les energies de tot l’univers. Els chakras concentren la llum de l’aura cap el cos, connectant d’aquesta manera el món actual i el terrenal.

Aquests centres tenen la funció primordial d’acumular idistribuir l’energia de l’univers en forma de rajos que penetren perpendicularment en el cos físic exercint influència en la salut física i mental i en la harmonia emocional i espiritual. Per això són considerats des de l’antiguitat de gran importància en els mètodes de curació.

Els Chakras es troben en el creuament dels nadis o tubs astrals per on circula l’energia, formant 7 Chakras. Tant els nadiscom els Chakras es troben a nivell del cos astral en el pla astral, que és la contrapart del cos físic.

Els tres principals nadis són: Ida, Píngala i Sushumna nadi. El cos físic i l’astral es troben superposats i interconnectats. A nivell del cos físic Sushumna nadi parteix des de la base de l’espina dorsal en la zona del coxis, i s’exten fins la part superior del cap. Coincidint majoritariamentamb la mèdul·la espinal. Ida nadi i Píngala són els nadis que corren lateralment a Sushumna nadi, essent aquests pels que circula habitualment l’energia, produïnt l’estat de consciencia dual, regit per la bipolaritat d’observador-observat, subjecte-objecte, i la llògica binarista. Els 7 Chakras o centres d’energia principals es troben ubicats a Sushumna nadi, representant cada un, un estatparticular de consciència , i estan relacionats amb els principals plexes nerviosos del cos físic.

Es troben representats per flors de loto amb una desterminada quantitat de pètals, i estan en ralació amb sons sànscrits, que al ser pronunciats creen resonàncies a nivell sútil de l’astral. A la vegada, en la seva representació clàssica sel associa amb un color, un Deu, un element i un mantra específic.Primer Chakra: Maladhara (arrel)

Es troba situat en el Coxis, en el peritoneo, entre els genitals i l’anus.

És representat per una flor de lotus de quatre pètals de color vermell i realcionat amb la terra.

La pedra que el representa és el Jaspe vermell, granate i el rubí.

Està relacionada amb les glàndules corticoadrenals.

Està relacionat amb la quantitat d’energia física i eldesig de viure en la realitat física. És la localització de la primera manifestació de la força vital en el pla físic.

Obert: quan la força vital està en ple funcionament, la persona mostra un poderós desig de viure en la realitat física. Quan la força vital està en ple funcionament a través dels Chakras inferiors, en combinació amb un poderós fluxe que descendeix per les cames, amb aquestarriba a una afirmació clara i directa de la potencia física.

El coxis actua com bomba d’energia en el nivell etereo, ajudant a processar el fluxe energètic cap amunt per la columna vertebral.

Aquesta afirmació de la potència física, combinada amb la voluntat de viure, dona a l’individu una “presència” de poder i vitalitat. Declara estar aquí i ara i tenir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • chakra
  • Chakras
  • Chakras
  • Los chakras
  • Chakras
  • Los chakras
  • chakras
  • Chakra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS