Els Cotxes (c)atalan

Páginas: 4 (1000 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2013
Els Cotxes:

Hi han molts tipus de cotxes, esportius, assequibles, superesportius, entre altres. Els assequibles, tenen un preu mes baix, no hi tenen molts “Gadgets”. Al seu interior, tenen cosesbàsiques per un cotxe. Un maleter petit, seients de tela, 7 “airbags”.
Els cotxes deportius, tenen un preu alt, pero tenen més prestacions mecàniques, com un motor més potent, aleró, chasisaerodinàmic, discs de frens més potents i forts. Al interior, es molt més luxós. Hi ha sostre estel·lar/lunar, canvi de marxes automàtic, tracció personalitzable...
En els superesportius, el preu es molt alt.Hi te una mecànica molt mes desenvolupada. Normalment, aquest tipus de cotxes estan fets a mà. En canvi, l’interior, no te molts complements.
Els primers cotxes es creu que es van fabricar a Xina afinals del segle XVII. L'energia que els propulsava era la resultant del vapor.
Tot i això ens consta que el primer cotxe de vapor va ser presentat l'any 1769 per l'escriptor i inventor francèsNicholas-Joseph Cugnot. La seva funció principal era portar canons. Era un tricicle amb un pes de 4.500 Kg amb les rodes de fusta i les llantes de ferro. Aquest cotxe, però, es va estavellar i la sevarèplica va quedar destruïda al 1771.[1]
En el 1833, un professor alemany de química anomenat Eilhard Mitscherlich va descobrir que la benzina era la substància perfecte per fer la funció de combustible. Elcombustible va passar a anomenar-se nafta.
El projecte dels cotxes de vapor encara es trobava present ja que es van posar en pràctica diverses vegades a Anglaterra. En aquest país es van construirmés de 40 cotxes i tractors propulsats per vapor fins al 1840.
Regularment circulaven 9 carruatges a vapor amb una capacitat d'entre 10 i 20 persones amb una velocitat mitjana d'uns 24 Km/h. Es vabuscar una manera més pràctica per moure els cotxes autopropulsats. La resposta es va trobar novament a Europa al 1860, gràcies al belga Jean Joseph Etienne Lenoir. Aquest va descobrir el motor...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cotxes
  • COTXE
  • Atala
  • Atal
  • El atalante
  • Cotxes electrònics
  • Fallo Atala
  • Hipomenes Y Atalante

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS