Els Deus Egípcis

Páginas: 5 (1065 palabras) Publicado: 5 de abril de 2012
Seth, déu del desordre i la violència
En la mitologia egípcia Seth era un déu la gran Ennéade de l'Heliopolis. Era el deu de la violència i del desordre.
Fill de Geb i de Nut, germà i assassí d'Osiris. Divinitat guerrera particularment temuda.
Déu del desert i dels animals salvatges, amo de la tempesta que mutila regularment la Lluna. Havent assassinat Osiris, va acabarsent vençut per Horus, fill d'aquest.

Deessa Hator
Athor o Hathor, el nom del qual significa Casa d'Horus, és en la mitologia egípcia deessa de l'amor, la beguda i les arts sonores. Habitualment identificada amb Afrodita i Venus, oferia libacions als morts. El seu culte original es relacionava amb l'estro i els cels. Es representava amb forma de vaca o com una dona amb orelles i banyes delmateix animal entre els quals mostrava un disc solar. El seu atribut era el sistre.
Va ser la mare del déu Horus encara que algunes fonts suggereixen que havia un matrimoni sagrat amb Horus com a part del festival anual a Luxor. Junts van venjar la mort del pare d'Horus, el déuOsiris.

Isis: esposa, mare i maga
Isis és representada com una dona coronada amb el “tron”. A més, més endavant és representada amb banyes i un disc solar entre elles tal com la deessa Hathor. La deessa també pot ser mostrada plorant, amb els seus braços al voltant d'Osiris. Isis pot aparèixer en forma d'escorpí, d'au, d'estel i fins i tot en forma de bòvid.

Horus, el déu Falcó
Déu enforma de falcó que en un principi tenia per ulls al Sol i la Lluna, però després que el Sol fos assignat a Ra com a símbol, la Lluna va quedar com a únic ull d'Horus.
Al arribar a la seva majoria d'edat, Horus va lluitar contra el seu oncle Set per recuperar el tron del seu pare, Osiris, que havia sigut assassinat per Set. Finalment, Horus va guanyar l'enfrontament i es va convertir en reid'Egipte.

Osiris, senyor dels inferns
Era rei a la terra i va ensenyar als egipcis la religió i el cultiu dels cereals. Però va ser assassinat pel seu gelós germà Set, que el va enganyar per tal que es fiqués en un arcó de fusta, que després va segellar i llançar al Nil. Isis, esposa d'Osiris, va rescatar el cadàver, però quan Set el va tornar a trobar, el va tallar en molts trossos que va espargirper tot Egipte. Isis i la seva germana Neftis van anar recollint tros per tros i, amb l'ajuda d'Anubis, guia de les ànimes al infern, i de Thot, l’escrivà dels déus, van aconseguir recompondre a Osiris. Finalment, Isis es va transformar en ocell i volant sobre el cos d'Osiris, li va infondre la vida amb les seves ales. El ressuscitat Osiris va tornar llavors a la foscor i desolació del mónsubterrani per convertir-se en senyor i jutge dels morts.


Anubis, déu funerari
És el déu que acudeix a emportar-se als morts cap a l'altre vida i se'l representa com un cànid. El motiu d'aquesta associació es troba en la quotidianitat dels antics egipcis, que observaven com els gossos del desert desenterraven als morts per procurar-se aliment.
Com a guardià de les necròpolis, el déu acull alsdifunts a les portes de les seves tombes guiant-los cap al més enllà. Una vegada a la sala de les dues veritats, Anubis és l'encarregat de portar al difunt per tal que la seva ànima sigui pesada, vigilant la balança amb la finalitat que ningú pugui falsejar el resultat.

Ra, el déu sol
En la mitologia egípcia, Ra és des de fa molt de temps, déu del Sol d'Heliòpoli, creador suprem. Podiaaparèixer en forma de qualsevol altre déu, però es distingia en qualsevol d'aquestes formes pel disc solar al seu cap.
A causa de la seva importància, se li atribueixen diverses històries i mites diferents al llarg de la història. Així per exemple, a partir de la cinquena dinastia (2400 aC) es va fusionar amb el déu Amon, per acabar esdevenint Amon-Re. O bé de la seva unió amb Horus, per acabar sent...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els Déus Egipcis
  • Déus Egipcis
  • Els Déus Olímpics
  • Deus
  • deus
  • Deus
  • Déus grecs
  • caso deuso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS