Els dimarts amb morrie

Páginas: 18 (4285 palabras) Publicado: 13 de enero de 2011
Irene García-Die Polo Identitat i desenvolupament professional

> per Mitch Albom
“A mesura que el seu cos es descomponia, la seva personalitat brillava amb més força que mai” Reflexió que fa Micth sobre Morrie en les darreres pàgines del llibre (pg. 186).

Temàtica per a la reflexió: – La identitat del personatge/s i la seva construcció:

Entenem que la Identitat està composada per lapersonal i la professional, aquesta segona té molt a veure amb la primera. Les Identitats es constueixen dins d'un espai social d'interacció, és a dir, som la construcció de nosaltres mateixos mitjançant els nostres reflexos en qui ens envolta. No hi ha identitat sense els altres. Per aquest motiu, al llarg de la nostre vida anem trobant molts miralls que fan que la nostre identitat variï al llargdels anys i es trobi en construcció permanent. Així doncs identifiquem els presonatges com Morrie, el vell professor i Mitch l'àntic alumne. Caldria destacar de tots dos tant la seva identitat personal com professional, en primer lloc però direm que la seva identitat personal, el jo, és un autorrelat de la seva biografia, per aquest motiu he extret fets importants de la vida dels personatges, querelatats al llibre, ens permeten llegir i entendre la seves identitats. Respecte a Morrie: Fent referència a la seva Identiatat personal caldria remarcar la mort de la seva mare a causa d'una malaltia, quan ell encara era un infant. Hi ha una frase que representa molt bé el significat d'aquesta tragèdia: “Què serà de la tu sense la teva mare?” en el llibre es una frase que diu la seva tieta al petitprofessor mentre plora... la imatge ens fa pensar en el cop tant fort que deu soposar el veure com marxa la seva mare però sobretot la frase ens fa veure l'importància del paper de la mare pel creixement, per la ocnstrució de la identitat d'un nen. Aquest fet soposarà un canvi ben gran en la seva vida. La familia no és només l'amor que reps , és també la seguretat que hi ha algú que et protegeix.Morrie parlarà més endevant, en les seves reunions amb Mitch del concepte de “Seguretat Espiritual” que aporta la familia, la convicció de la família sempre serà allà vetllant per tu (res més pot aportar-te això). Són aquests els factors que més trobarà a faltar després de la mort de la seva mare. D'aquesta forma buscarà en la seva madrastra, l'Eva, l'afecte que necessita, al esperar cada nit elpetó abans de dormir. El paper de l'Eva és també clau per a la identitat personal però sobretot professional de Morrie; amb ella Morrie va despertar el seu amor per l'educació: l'Eva creia que l'educació era l'únic antídot per la seva pobresa. A més a més, de la seva mà també va aprendre a estimar i a tenir cura dels altres, fet que es va veure multiplicat per la malaltia del su germà(poliomelitis) de la qual ell es sent responsable. El professor i també l'autoe que és qui escriu aquestes vivences, fan referència o bé presenten un tema de discusió força important al parlar d'aquest tema: S'ha d'aprendre a estimar i a tenir cura dels altres? O és innat en l'èsser humà?

Si continuem dins de l'eix de vida de Morrie la següent experiència a destacar dins el seu espaitemps seria el dia enque Morrie acompanya al seu pare a la feina. El llibre ens descriu com ell tremola de por mentre el capatàs escridassa al seu pare, el nen resa per a que no el cridin a ell també. Aquesta por no es una altre que la creada per tal d'imposar autoritat. Aquest moment de la seva vida es veurà reflexat en les seves classes, ja que sempre mostrarà una relació d'igualtat envers als seus alumnes i mais'imposarà per sobre d'ells. Sovint heretem allò que ens agrada i però també el que no ens agrada, les actituds negatives de qui ens envolten ens permeten rebutjar-ho. Un altre tema que formarà l'identitat de Morrie és la religió. Neix com a jueu però es fa agnòstic durant l'adolescència, en part influït per l'experiència de la infantesa. Amb el temps es converteix en un eclèctic del tema religiós,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els dimarts amb morrie
  • Dimarts Amb Morrie Noemi Bello
  • Activitats he jugant amb els llops
  • 29 anys de parella amb els mitjans de comunicacio
  • Amb Els Ulls D’una Nena De Dotze Anys
  • AMB
  • Comparació dels dos textos el de jaume roig amb el de bernat metge i tambe comparar tots aquests tots els dos...
  • Ciutadania Dimarts

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS