els dotze treballs d´hercules

Páginas: 22 (5298 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2015
ELS DOTZE TREBALLS D´HERCULES.

INTRODUCCIÓ

L´HEROI DELS DOTZE TREBALLS
Els origens d´Hèrcules
Heracles es un heroi de l´antiga Grecia que els romans deien Hèrcules. La seva llegenda està molt vinculada a España. Es diu que Hèrcules va arribar a Espanya per apropiarse dels bous del gegant Geríon. Va creuar part de la mediterránea i va separar Europa d´Africa fent el estret de Gibraltar.La llegenda d´Hercules va anar construint-se de segle en segle. Cada ciutat atribuïa gestes diferents a l´heroi. Els erudits grecs van haver de posar ordre a la historia d´Hercules. Cap els segles I i II des`res de Crist hi ha una versió que narra que Hercules va dur a terme 12 grans proeses. Va ser molt famos i va ser el protagonista de poemes èpics. Aquests textos parlan de la seva valentía i loaventurer que era i quan va morir, va ser acollit per els deus del olimp, on gaudeix de vida eterna al costat d´Hebe ( deesa de la joventut).
A part de poemes èpics, tambe es van fer obres de teatre amb Hèrcules com a protagonista ( casi sempre drames)
Una vida de penitencia
Per als grec i romans , Hercules era l´encarnació de la força física. En totes les estatues i pintures ell apareix ambmúsculs poderosos que branda una maça d´olivera i s´abriga amb la pell de lleó Nèmea, que és la fera que va vencer en el primer treball. A part de ser un home fort , te moltes virtuts morals, com la humilitat, la noblesa, la tenacitat i un gran sentit de l´amistat, la lleialtat i el deure. Però també té debilitats humanes. Encara que va estar pel déu Zeus, va néixer del ventre d´una mortal. Avegades fa coses que no son propies d´un heroi. Quan era jove, va matar al seu mestre de música i de més gran , quan es va casar, va assassinar la seva esposa i els seus fills en un atac de bogeria.
Els crims que comet van que sigui un home tormentat. Per purgar el mes greu dels seus crims, es posa al servei del rei Euristeu de Micenes que li imposa els famosos dotze treballs. Eristeu es lo contraria un heroi. Es escanyolit , maliciós i covard i pensa que Hercules perdrà la vida en el transcurs dels seus treballs. Cada treball exigeix una estrategia diferent: metre que per derrotar els monstres, Hercules utilitza les armes, força i astucia, davant dels déus opta per tenir una actitud sincera i humil i aixi guanyar el seu favor.
En el transcurs del treballs que fa, Hèrcules es relaciona ambles divinitats del sagrat olimp, i alguna vegada rep l´ajut d´un deu o una deessa. Però Hèrcules també es odiat a l´olimp. Sempre haurà de lluitar contra Hera , que és la esposa de Zeus. Hera odia a Hèrcules perquè li recorda la infidelitat del seu marit. Ja que Hercules va ser engendrat per Zeus i una dona de Tebes que es deia Alcmena. El desig més gran d´Hera és fer mal a Hèrcules i per aixòimpedeix que sigui rei , l´indueix a matar a la seva propia familia i intenta matarlo varies vegades.
Els sis primers treballs passen a la region del Peloponès, on va neixer. El seté I vuite passen a l´illa de Creta, el nove i el dese arriva fins a la península ibérica. Els dos últims passen a llocs que no existeixen a la geografía real: els jardins dde les Hespèrides i l´infern.

El naixementd´Hèrcules
Zeus està molt content perquè està a punt de neixer el seu fill que anomenarà Hèrcules i será rei de Micenes, però la seva esposa Hera no ho està gens ja que aquest fill había estat engendrat en el ventre d´una dona mortal que es deia Alcmena. El que més irrita a Hera és que li poses Hercules que vol dir “ la gloria d´hera”.
El primer que va fer per ferli mal va ser neixes primer elfill de Estènel , rei de Micenes en aquell momento. Va demanar a una deessa que fes que el nen d´estènel neixes 1 h abans que el de Zeus. D´aquesta manera , Hercules ja no seria rei de Micenes.
Quan Hèrcules tenia 8 mesos, Hera li va enviar dues serps al bressol on dormía per matarlo. Al dia seguent els criats van trovar el nen jugant amb les serps. Ell les tenia penjades al coll.
Hèrcules va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els Dotze Treballs D'Hércules
  • Els dotze principis del budisme:
  • Els Treballs D'Hercules
  • Els grups d aliments i la pir mide
  • Treballs
  • Treballs
  • treballs
  • treballs

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS