ELS ENFRONTAMENTS D'UKRAÏNA

Páginas: 16 (3936 palabras) Publicado: 26 de enero de 2015



ELS ENFRONTAMENTS D'UKRAÏNA ORIENTAL DE 2014




INDEX

1. Visió general
2. Antecedents
3. Desenvolupament (quadre)
4. Preocupacions humanitaris
5. Reaccions (quadre)
6. Valoració personal













Visió general (anglesa)
La Guerra al Donbass és un conflicte armat al Donbass regió d'Ucraïna. Des de principis de març de 2014, les manifestacions dels pro-russosi grups antigovernamentals van tenir lloc en els de Donetsk i Luhansk províncies d'Ucraïna, juntament comunament anomenat el "Donbass", arran de la revolució de 2014 d'Ucraïna i la EuroMaidan moviment . Aquestes manifestacions, que van seguir a l'annexió de Crimea per la Federació de Rússia, i que formaven part d'un grup més ampli de concurrents protestes pro-russos en tot el sud i l'estd'Ucraïna, es van intensificar en un conflicte armat entre les forces separatistes de l'autoproclamada Donetsk i Lugansk Repúbliques del Poble (DPR i LPR, respectivament), i el Govern d'Ucraïna.
Visió general (espanyola)
El conflicte va començar el novembre del 2013, quan, a causa de la controvèrsia per escàndols de corrupció del govern ucraïnès, així com la polarització al voltant de la negativa delgovern de Mikola Azárov de signar el llargament negociat Acord d'associació d'Ucraïna amb la Unió Europea, diversos manifestants van sortir a protestar a la Plaça Independència de Kíev. A escena, milers de manifestants, entre els quals hi havia simpatitzants del partit d'extrema dreta nacionalista Svoboda, van protagonitzar protestes que es van agreujar a mesura que radicalitzaven les posicionspolítiques. Al febrer del 2014, enmig de les protestes, va caure el govern de Víctor Ianukóvitx al qual els bancs occidentals li van congelar els seus actius i sobre el qual es van obrir processos penals. Ianukóvitx es va veure forçat a exiliar-se a Rússia. La revolució del EuroMaidan (Euro: Europa, Maidan: plaça en ucraïnès, per la Plaça Independència) va significar el naixement de noves junteseuropeistes per a Ucraïna.
Antecedents (anglesa)
Els intents d'apoderar-se de l'edifici de l'Administració de l'Estat Regional de Donetsk (RSA) va començar des de les protestes pro-russos van entrar en erupció en les orientals i meridionals regions d'Ucraïna, arran de la revolució de 2014 d'Ucraïna.
Antecedents (espanyola)
El 7 d'abril, manifestants van proclamar la República Popular de Donetsk enun edifici de l'administració regional a la ciutat de Donetsk. La nova república va demanar que Rússia la defensés d'Ucraïna. Mentrestant, un grup de diputats regionals de Khàrkiv va assumir el control de les institucions governamentals i va proclamar la República Popular de Járkov, davant el que Ucraïna va llançar una operació per recuperar el control de l'edifici. A la Rada Suprema va serpresentat un projecte de llei sobre la imposició de l'estat d'emergència a les regions de Lugansk, Donetsk i Járkov. A més, es va reportar que Kíev havia enviat militars a les zones en conflicte.
Desenvolupament
Visió anglesa
Visió espanyola
Ampliació del control territorial
Militants separatistes sense marcar van prendre l'oficina de Donetsk del Ministeri de l'Interior el 12 d'abril senseresistència. Després de les negociacions entre els militants i els de la construcció, el cap de l'oficina va renunciar al seu càrrec. Els oficials de la Berkut, força especial de la policia, que havia estat dissolt pel govern després de la revolució de febrer, va participar en la presa del costat dels separatistes.
Les tropes ucrainianes es van fer amb el control de Sloviansk, Kramatorsk, Horlivka,Mauripol i altres ciutats...

Començament dels enfrontaments armats: 12-16 d'abril
El 12 d'abril, membres armats de la Milícia Popular del Donbass (que dóna suport a la República Popular de Donetsk) van ocupar la seu del Comitè Executiu, el departament de policia i les oficines de la fiscalia a Sloviansk a la part nord de la regió de Donetsk. D'acord amb informes de premsa, l'alcalde de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els crustacis
  • Els Mites
  • Els presocràtics
  • els tensoactius
  • Els castells
  • Els indignats
  • Els Connectors
  • Els somnis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS