Els Experimens D'Avery

Páginas: 2 (460 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2012
Els experiments d’Avery
http://osulibrary.oregonstate.edu/specialcollections/coll/nonspcoll/catalogue/portrait-avery-600w.jpg
Oswald Avery, nascut a Halifax l’any 1877, va ser un metge iinvestigador canadenc graduat a la Universitat de Columbia a Nova York, ciutat on més tard realitzaria tota la seva feina. Va ser un dels primers grans biòlegs moleculars, i de fet, ésespecialment reconegut per uns experiments que va dur a terme l’any 1944 amb el seu company Maclyn McCarthy, que parlen sobre l’ADN. Gràcies a aquests experiments va descobrir que els gens i elscromosomes estan formats d’ADN, i que aquests són els portadors de la informació que defineix la sexualitat de l’ésser humà, desmentint dons la teoria anterior que deia que eren lesproteïnes qui portaven els gens. Seguidament explicaré el més detalladament que pugui aquests experiments.

Per entendre els experiments d’Avery ens hem de remuntar a Frederick Griffith, uncientífic britànic que l’any 1928 va qüestionar-se perquè les bactèries pneumococs, els bacteris que produeixen la pneumònia, emmalalteixen a l’organisme. A causa d’aquesta pregunta va dur a termeuns experiments que el van portar fins a una resposta molt concreta.
El procés que va seguir però per arribar a tal conclusió va ser el que seguidament explicaré. Griffith va injectar adiferents ratolins de laboratori dos tipus molt semblants de bacteris, uns que eren inofensius, i els altres que eren els que produïen pneumònia. Ràpidament va poder observar com els ratolinsinfectats amb bactèries pneumococs morien, i com, els altres, que portaven bacteris inofensius, es mantenien sans. Més tard, va injectar bacteris pneumococs morts al ratolins, i aquests vanmantenir-se en vida. L’últim experiment però, consistia en injectar en un sol ratolí, una barreja de pneumococs morts i bactèries inofensives vives, i, aquest cop si, el ratolí va morir....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els crustacis
  • Els Mites
  • Els presocràtics
  • els tensoactius
  • Els Perifèrics
  • Els aliments
  • Els ecosistemes
  • Els Impostos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS