Els Fluorescents

Páginas: 3 (512 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2015
Els fluorescents són aparells d’enllumenat en els que la llum s’aconsegueix per l’excitació d’un gas que se sotmet a descàrregues elèctriques. Tenen l’inconvenient que, durant la seva fabricació,s’utilitzen metalls pesants que fan que, un cop utilitzats, també esdevinguin residus perillosos. (mercuri)
 A quina fracció de residus pertany?
Pertany a la fracció de residus: Fluorescents i làmpadesde descàrrega
 Quin recorregut segueix fins a tancar el cicle del material en el vostre municipi?Fases del cicle
El cicle dels materials comprèn totes les activitats d'extracció de matèriesprimeres, manipulació o fabricació de productes.
El cicle dels materials és un procés que pot ser obert o tancat en funció de si els residus es poden reintroduir al cicle com a matèries primeres osecundàries o bé si s'han de dipositar al medi i no es poden reaprofitar. 
Tancar el cicle, és a dir, aprofitar els residus com a matèries primeres secundàries, és més sostenible perquè disminueix la disposicióde residus i evita l'extracció de noves matèries.

El cicle dels materials té dues fases:
Primera fase: comprèn totes aquelles activitats que generen residus, com l'extracció de matèries primeres, lafabricació de productes i l'ús i consum que se'n fa.
Segona fase: està relacionada amb la gestió d'aquests residus i inclou la recollida, el tractament i l'abocament.
 Quin tractament ha de tenir?Totes les bombetes son reciclables i els materials han de ser tractats de manera adecuada per així recuperar per un costat el mercuri, sustancia perillosa que pot afectar a la salut humana i al mediambient i per un altre costat el vidre i el metall per a despres aprofitar-ho.
El reciclatge comença en la planta del reciclat, on es separen els diferents tipus de sistemas d’il·luminació. Un copseparats, cada tipus té un tractament diferent. Son depositats en una cinta transportadora on es tallen els extrems del tub de vidre, per a facilitar l’extracció dels capçals. Més tard el tub passa per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els crustacis
  • Els Mites
  • Els presocràtics
  • els tensoactius
  • Els Perifèrics
  • Els aliments
  • Els ecosistemes
  • Els Impostos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS