Els Forats Negres

Páginas: 8 (1844 palabras) Publicado: 16 de agosto de 2015
 +
-

Els Forats Negres
















Tatiana López
Física i Química
Escola Escaladei
Curs 2014-2015


Índex

Un Forat Negre...................................................................................pàg.3

Com EsForma?...................................................................................pàg.4

Avui En Dia..........................................................................................pàg.5

Físics Importants.................................................................................pàg.6

Curiositats...........................................................................................pàg.10

DadesD’Interès...................................................................................pàg.11

Valoració Personal...............................................................................pàg.12










Un Forat Negre

Un forat negre és una regió de l'espai en què l'atracció de la gravetat és tan forta que res pot escapar. És un "forat" en el sentit que les coses poden caure, però no sortir-ne. És "negre" en el sentit que ni tansols la llum pot escapar. Una altra forma de dir-ho és que un forat negre és un objecte per al qual la velocitat d'escapament (la velocitat requerida per deslligar-se de ell) és més gran que la velocitat de la llum - l'últim "límit de velocitat" en l'univers.
La frontera d'un forat negre es diu horitzó d'esdeveniments, perquè qualsevol esdeveniment que succeeixi en el seu interior està ocult persempre per a algú que mira des de fora.
Un forat negre és un objecte molt simple: té només tres propietats, massa, espín i càrrega elèctrica. A causa de la manera en què els forats negres es formen, la seva càrrega elèctrica és probablement zero, el que els fa encara més simples. La forma de la matèria en un forat negre no es coneix, en part perquè està oculta per a l'univers extern, i en partperquè, en teoria, la matèria continuaria col·lapsant fins a tenir ràdio zero, un punt al qual els matemàtics anomenen una singularitat, de densitat infinita, alguna cosa amb el que no tenim experiència aquí a la Terra.

En teoria, els forats negres vénen en tres mides: petits ("mini"), mitjans i grans ("supermassius"). Hi ha bona evidència que els forats negres de mida mitjana es formen comestrelles massives que col·lapsen al final de les seves vides, i que hi ha forats negres supermassius en els nuclis de moltes galàxies, potser incloent la nostra.








Com es forma?

Des que un estel neix , pateix canvis dramàtics al llarg de la seva vida , en cremar el combustible varia la seva massa , això provoca variacions en la pressió , la fusió nuclear canvia la seva composició i la sevaestructura interna. Un cop esgota aquest combustible i depenent de la seva massa inicial , algunes d'elles acaben convertint-se en alguns dels objectes més massius de l'Univers , deixant enrere nanes blanques o fins i tot forats










Avui En Dia

Els forats negres són els astres més misteriosos de l'univers, alguns representen l'estadi final de les estrelles més massives, altres són els gransmotors gravitatoris de les galàxies, però en tots casos encara avui en dia són uns grans desconeguts. Ningú sap què passa dins d'un forat negre tot i tenir moltes teories, ni si els forats negres s'evaporen i acaben amb una explosió. Per això el seu estudi és molt important per entendre la pròpia constitució de l'univers. 
El 21 de Juliol del 2014 va sortir un article on diu: “Hawking revisa la teoriasobre els forats negres i diu que sí se’n podria saber el contingut”. I diu així:
Els forats negres són un fenomen que es dóna a l'espai i que teòricament xucla la matèria. Hi ha hagut diverses teories científiques sobre el tema, la més famosa la de Stephen Hawking, que assegurava que els forats negres destruïen tot el que entrava al seu interior. El científic britànic, però, ha anunciat que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els Misteris Dels Forats Negres
  • Forats de cuc
  • Lo negro del negro
  • negros
  • Negro
  • Negro
  • La Negra
  • negro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS