Els Impactes Ambientals

Páginas: 7 (1673 palabras) Publicado: 2 de abril de 2012
Els impactes ambientals.
Definició impacte ambiental:
Impacte ambiental és la conseqüència o l’efecte provocat per qualsevol acci’o que modifique les condicions subsistència d’un ecosistema (d’ell o dels individus que el composen) .
Classificació segons el seu abast:
1. -Segons els seus efectes:
2.1. -Impactes positius: són aquells que imliquen millorar les condicions desubsistència d’un ecosistema o dels seus components. Exemple: millora de la cualitat del sòl i dels aqüifers per a instalar calveguers i eliminar pus negres.
2.2. -Impactes negatius: Són aquells que impliquen un empitjorament de les condicions de subsistència d'un ecosistema o dels seus components.

2. -Segonsl'espai afectat: (locals, regionals o globals)
3.3. -Impactes locals: Són aquells que l'impacte involucra només les zones properes al seu origen. Exemple: contaminació de l'atmosfera local per emissió de contaminants.
3.4. -Impactes d'abast regional: Són aquells que els efectes s'estenen a una regió determinada més enllà de l'àmbit local. Exemple: acci-dents nuclears.
3.5.-Impactes d'abast global: Són aquells que els efectes s'estenen a tot el globus. Exemple: efecte hivernacle.
3. -Segons la seva escala temporal (permanents i transitoris)
4.6. -Els impactes permanents són els que els efectes perduren en el temps, tret que es prenguin mesures correctores. Exemple: desapa-rició d'espècies.
4.7. -Els impactes transitoris són els que desapareixen quandesapareix la causa de la seva aparició. Exemple: contaminació per emissions gasoses.

4. -Segons la seva forma d'acció (directes i indirectes).
5.8. -Els impactes directes són aquells que actuen directament sobre el medi afectat. Exemple: abocament de contaminants a cursos d'aigua.
5.9. -Els impactes indirectes són aquells que no actuen directament sobre el medi afectat. Exemple:modificació de la fauna del lloc per la instal·lació d'un equipament (per exemple l'augment dels peixos i les aus per la instal·lació d'un port per cereals).

5. -Segons la seva capacitat de recuperació (irrecuperable, irreversible, reversible, mitigable, recuperable o fugaç)
6.10. -Impacte irrecuperable: aquell que l'alteració o pèrdua és impossible de reparar, tant per l'acció naturalcom per la humana. Exemple: extinció d'una espècie.
6.11. -Impacte irreversible: aquell que l'efecte del qual suposa la impossibilitat o la dificultat extrema de retornar, per mitjans naturals, a la situació anterior. Exemple: zones que es van degradant per erosió.
6.12. -Impacte reversible: aquell que l'alteració pot ser assimilada per l'entorn de forma mesurable, a curt, mitjà ollarg termini. Exemple: contaminació d'un llac
6.13. -Impacte mitigable: efecte que l'alteració pot pal·liar-se d'una manera sostensible. Exemple: control de vessaments.
6.14. -Impacte recuperable: efecte que l'alteració pot eliminar-se per acció humana i aquell en el qual l'alteració que suposa pot ser reemplazable. Exemple: forns de ciment clinker per a l'eliminació de determinatsresidus.
6.15. -Impacte fugaç: aquell en que la recuperació és immediata després del cessament de l'activitat i no precisa pràctiques correctores o protectores. Exemple: repoblació d'una espècie determinada després del tancament d'una instal.lació.
6. -Segons la seva intensitat (grau de destrucció)
7.16. -Impacte notable o molt alt: amb efecte important sobre el medi ambient osobre els recursosnaturals. Expressa una destrucció parcial important del factor considerat. Si la destrucció és completa, la hi denomina total. Exemple: l'impacte que produeixen els clorofluorcarbonados de tot el món sobre la capa d'ozó.
7.17. -Impacte mínim o baix: expressa una destrucció mínima del factor considerat. Exemple: l'impacte que produeix el meu frigorific sobre la capa d'ozó...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els impactes i riscos naturals
  • Ambientals 333
  • Els crustacis
  • Els Perifèrics
  • Els aliments
  • Els ecosistemes
  • Els Mites
  • Els presocràtics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS