Els indignats

Páginas: 7 (1743 palabras) Publicado: 18 de enero de 2012
Walfare state

-És un concepte que recull les ciències polítiques i sobretot l’economia amb el que s’idea una proposta política o un model general d’estat i de organització social per garantir el benestar de la societat donant certs serveis o garanties socials a la totalitat dels habitants d’un país.

- Més que un terme és una categoria pràctica ja que dona propostes generals de com un estatha de actuar.

- Podríem dir que l’Estat del Benestar té els orígens, és a dir, els antecedents al 1945 com a conseqüència traumàtica de la gran depressió, el crack del 29 que va fer caure l’economia mundial i sobretot la americana. També com a conseqüència de la 2ona Guerra Mundial.

- Fins i tot, es diu que és el 5é poder de l’estat: La capacitat, doncs de regular les grans empreses i elsector financer.

- La expresió econòmica de l’estat del benestar va ser el pacte keynesià ja que durant la postguerra va intentar desenvolupar l’economia del país establint-hi un equilibri així com la disminució de l’atur

- TH. Marshall defineix l’estat del benestar com una combinació especial de la democràcia, el benestar social i el capitalisme.

- És un dels dos factors junt ambl’existència de partits polítics massius, que fa possible l’existència del capitalisme democràtic o l’estat de l’economia mixta.

- És un tipus de pacte social en el que es va establir un repartiment equitatiu dels beneficis i de la riquesa entre tota la població amb l’objectiu d’evitar el malestar social que es va provocar a les societats europees a la segona Guerra Mundial.

Així doncs el que ensinteressa, i cal subratllar que es tracta d'un procés en el qual s'han abandonat a la pràctica alguns elements de la teoria liberal de l'Estat: en efecte, l'Estat ha deixat de ser “no-intervencionista”i ha considerat que era la seva responsabilitat aconseguir:

— una situació de plena ocupació

— un sistema de seguretat social que cobrís la totalitat de la població— la generalització d'un alt nivell de consum i la garantia d'un nivell de vida mínim fins i tot als més desfavorits.

Orígens:

Encara que existeixen alguns antecedents en sistemes polítics anteriors, s’ha al·legat que realment es va iniciar amb els orígens de la Il·lustració.
En aquest període encara que el poder dels monarques va ser absolut apareix el concepte de dèspota il·lustrat lafunció de la qual era portar el progrés i el benestar social i econòmic al seu poble.
Més tard, concretament al mitjans del segle XIX la major part de països d’Europa Occidental van haver-hi molts moviments obrers que van impulsar als governs a adaptar la legislació sobre la condició social de la classe treballadora i del treball, legislació que va ser progressivament modificada. La major partde modificacions varen ser puntuals i mínimes.
El primer estat del benestar sorgeix del sistemes d'assegurament establert per Otto von Bismarck a Alemanya al segle XIX.
Seguidament els països escandinaus van establir sistemes mutualistes que poc a poc es varen anar integrant durant la primer meitat del segle XX.
Els antecedents de l'Estat de Benestar vénen de molt lluny com hem dit abans, peròs'han desenvolupat extraordinàriament a partir de la Segona Guerra Mundial a l'Europa occidental. Cal notar que en el procés de desenvolupament de l'Estat de Benestar hi ha hagut un gran consens entre les diferents tendències ideològiques i polítiques: com subratlla G. Cotarelo, conservadors i liberals, socialistes i democratacristians han fet valuoses aportacions a la construcció de l'Estat deBenestar.

Com hem dit a la diapositiva anterior de “wealle fare” l’estat del benestar podriem dir que comença a partir de la 2na Guerra Mundial.

UNA MICA D’HISTÒRIA...

Com hem dit a la diapositiva anterior de “wealle fare” l’estat del benestar podriem dir que comença a partir de la 2na Guerra Mundial.
És possible que després de les revolucions obreres es notessin millores en els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Anàlisi Sociològica Dels Indignats
  • Els crustacis
  • Els Perifèrics
  • Els aliments
  • Els ecosistemes
  • Els Impostos
  • Els assiris
  • Els Mites

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS