Els Jocs de la Fam

Páginas: 18 (4371 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2013
Els jocs de la fam (títol original en anglès, The Hunger Games) és una novel·la de ciència-ficció juvenil, escrita per l'autora estatunidenca Suzanne Collins. La protagonista de setze anys, Katniss Everdeen, viu en el país post-apocalíptic i distòpic de Panem (Amèrica del Nord), on el Capitoli, una metròpoli molt avançada, ha pres el poder de la nació després de diversos desastres devastadors. Enel llibre, els jocs de fam són un esdeveniment anual televisat al Capitoli, el qual selecciona a l'atzar un nen i una nena (tributs) d'entre dotze i divuit anys de cada un dels dotze districtes, que després s'enfronten els uns contra els altres en un joc de supervivència i obligats a matar-se fins que només en queda un, per recordar els dies foscos en què els districtes es van revoltar.
Diversoscrítics i autors van rebre l'obra amb comentaris positius. Va ser elogiada pel seu argument i caracterització dels personatges, encara que alguns crítics van assenyalar similituds entre aquest llibre i Battle Royale (1999), de Koushun Takami. Pel contingut d'Els jocs de la fam, Suzanne Collins es va basar en la mitologia grega, les lluites de gladiadors romans i la telerealitat contemporània. Lanovel·la va guanyar molts premis, incloent-hi la California Young Reader Medal, i va ser nomenada com a un dels millors llibres de l'any per Publishers Weekly.
Els jocs de la fam va ser originalment publicat en tapa dura el 14 de setembre de 2008 per l'editorial Scholastic, amb una coberta dissenyada per l'artista estatunidenc Tim O'Brien.[n. 1][3][4] Des de llavors s'ha publicat en edició debutxaca i també com un audiollibre i llibre electrònic. Després d'una tirada inicial de 200.000 exemplar, es van vendre 800.000 còpies més el febrer de 2010. Des del seu llançament, Els jocs de la fam ha estat traduït a 26 llengües, i els drets de publicació s'han venut a 38 països. La novel·la és la primera de la trilogia d'Els jocs de la fam, seguit per En flames (2009) i L'ocell de la revolta(2010). El 2012 es va llançar una adaptació cinematogràfica, dirigida per Gary Ross i coescrita i coproduïda per la mateixa Collins.
Taula de continguts [amaga]
1 Argument
2 Personatges
3 Temes
4 Estil
5 Influències
6 Recepció
6.1 Crítica
6.2 Vendes
7 Seqüel·les i adaptacions
8 Notes
9 Referències
10 Enllaços externs
Argument[modifica | modifica el codi]



Recreació de Panem sobreel mapa d'Amèrica del Nord
Els jocs de la fam es desenvolupa en un país anomenat Panem, en realitat, una civilització postapocalíptica situada en el que abans era Amèrica del Nord. El territori es comprèn del Capitoli, la central del país, i de tretze estats, anomenats districtes, que estan sota el seu control. Fa prop de cent anys, el Districte 13 va iniciar una rebel·lió davant el Capitoli,que va causar la pèrdua de moltes vides i la destrucció total del districte. Com a càstig per evitar altres futurs aixecaments, el Capitoli va crear un esdeveniment anomenat «Els Jocs de la Fam», on anualment els dotze districtes que quedaven havien d'enviar dos tributs, un noi i una noia amb edats que compreses entre els dotze i divuit anys, perquè lluitessin a mort a l'arena fins només quedar-neun, mentre tot Panem els observa a través de televisió.
La història és narrada en primera persona des de la perspectiva de la Katniss Everdeen, una adolescent de setze anys que viu al Districte 12, el més pobre de tots i el destinat de l'activitat minera. Posseeix una germana menor anomenada Primrose Everdeen, que acaba de complir dotze anys i que és el seu primer any com a potencial tribut perals setantaquatrens jocs. El dia que toca escollir els tributs, el «dia de collita», la Prim és triada com a tribut femení del Districte 12. No obstant això, l'actitud protectora de la Katniss cap a la seva germana provoca que ella s'ofereixi com a tribut per salvar la vida de la Prim. En Peeta Mellark, qui va ser company de classe de la Katniss en la infància, és elegit com a tribut masculí, de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els jocs de la fam (català)
  • valen jocs de la fam 1
  • Jocs De La Fam (Fitxa Tècnica)
  • els jocs olimpics de londres
  • jocs de la fam
  • Jocs De La Fam
  • Els jocs olimpics
  • Els jocs olimpics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS