els jugadors de cartes

Páginas: 5 (1102 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2013
ELS JUGADORS DE CARTES
Documentació general
1. Nom de la pintura: Els jugadors de cartes
2. Cronologia: 1893
3. Autor: Paul Cézanne. Va començar els estudis d’art a l’inici de la dècada del 1860 a l’acadèmia suïssa de París, encoratjat per l’escriptor Émile Zola, que l’havia presentat a Manet i Courbet. A París va coincidir amb els impressionistes, i va estar vinculat a aquest movimentdurant la dècada del 1870, quan va pintar a l’aire lliure, si bé mai no es va identificar amb el grup ni en va assumir la tècnica. Aviat, però, va deixar de banda el realisme i es va interessar més per l’anàlisi estructural de la pintura. L’any 1895, Cézanne va rebre l’elogi i el reconeixement unànime dels mitjans artístics parisencs, i aquesta anomenada li va proporcionar la celebració d’un grannombre d’exposicions. Amb natures mortes, retrats i paisatges de la Provença, el pintor francès va inaugurar un camí en solitari centrat en l’estudi dels volums, la geomatització de la forma i l’austeritat cromàtica. Amb tot això, Cézanne va assentar les bases de la revolució que, ja al segle XX, van representar les Primeres Avantguardes
4. Ubicació: Musée d’Orsay (París)
5. Material, tècnica isuport: : la pintura és feta sobre tela i és realitzada amb la tècnica de l’oli. Aquesta, és una tècnica pictòrica on el suport és fusta o tela de lli o cànem tensada en un bastidor a la qual s'apliquen amb pinzell pigments mòlts dissolts en olis secants, com la llinosa, que fan d'aglutinant. La fusta i la tela s'han de preparar prèviament. És el procediment més usat des del segle XV fins al'actualitat.
6. Dimensions: 47x57cm
7. Context històric: Forma part de la pintura impressionista. El moviment impressionista va sorgir a París a la segona meitat del segle XIX, en un moment de canvis en la industrialització. Es va produir la Revolució Industrial, aquesta produeix un creixement de les ciutats que va provocar reformes arquitectòniques. Pel què fa al terreny científic per tal de podertreballar amb nous materials i per tant van adquirir noves possibilitats, aquest també va augmentar amb l’inventa de la fotografia i el ferrocarril i la llum elèctrica van suposar uns canvis fonamentals en la visió de la vida i de l’art, també van augmentar els contactes entre cultures i amb això també va evolucionar l’art. Els canvis politics sobtats van qüestionar l’estructura política i vaprovocar un creixement de la burgesia la qual es va convertir en el principal client dels artistes.
Anàlisi formal
1. Elements plàstics:
Dibuix: No perfila les formes amb les línies, sinó amb els colors que queden ben definits. Està compost per formes geomètriques de la natura. ÉS molt esquemàtic.

Colors: Omple el dibuix amb pinzellades breus i paral·leles de colors quasi sobreposades (elmateix color adquireix diferents degradacions). Aquestes pinzellades permeten el progrés dels tons freds verdosos (ombres) als càlids ocres que són els que predominen. Els colors distribuïts busquen la harmonia de les formes i l’equilibri en la distribució del color.
Llum: No hi ha focus de llum. Ve donat pel colors entre fred i càlids.
2. Composició:
Les composicions: És tancada, gairebésimètrica: la postura i el gest són simètrics , però l’eix del quadre i el reflex blanc de l’ampolla no coincideixen. Per tan, la composició és asimètrica. L’ús de les figures geomètriques no solament es cenyeix a la composició, sinó que, en algunes parts, la conformació de les figures s’estableixen també per mitjà de formes geomètriques. Això no vol dir, però, que l’artista supediti el color a lalínia, perquè per al pintor francès tots dos conceptes tenen la mateixa importància.
Línies compositives: Predominen la línies verticals i las horitzontals. El tors dreçat del jugador de l’esquerra forma una columna vertical que contrasta amb la línia horitzontal del fons a l’alçada del seu cap. Per aconseguir amb l’explicació de les línies bàsicament d’aquesta complexa composició, cal assenyalar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • H. De L'Art: Els Jugadors De Cartes
  • Jugadors de cartes
  • Els jugadors
  • Els crustacis
  • Els microorganismes
  • els cangurs
  • QUÈ SÓN ELS VALORS
  • Els Mites

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS