els leprechauns

Páginas: 2 (354 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2015
Segons diuen les llegendes els leprechauns que habitaven a l’illa tenien aspecte de follet (duende), eren essers petits vestits de color verd i un gran barret que deixava veure uns cabellsvermells i una llarga barba vermella. No són gaire simpàtics.
Els leprechauns arreglen o fabriquen sabates i custodien tresors, i es diu que són molt rics, però també avariciosos.
Segons la llegenda, sialgú aconsegueix fixar la mirada sobre un leprechaun, aquest no pot escapar i li ha de donar els seus tresors, però al moment en que se li retira la mirada desapareix.
Explica la llegenda que ungranger es trobava treballant a les seves terres quan va descobrir per casualitat a un follet que s’amagava sota una fulla. Convençut que es tractava d’un leprechaun, el granger ho va capturar de seguidaper poder preguntar-li on tenia amagat l’or. El leprechaun només desitjava que l’alliberessin, per la qual cosa de seguida li va revelar que el seu tresor es trobava ocult sota un arbust proper.
Elgranger, sense deixar escapar al follet de la seva mà, va caminar cap a l’arbust on estava amagat l’or, però en arribar allà va trobar centenars d’arbustos idèntics. Com no tenia a mà cap eina percavar, es va llevar un dels seus mitjons vermells i ho va lligar a una branca per marcar l’arbust que el Leprechaun li havia assenyalat.
- Vaig a casa a la recerca d’una pala- va dir el granger. Al queel follet va respondre:
- Jo ja he complert amb la meva part. Ja saps on està l’or, no em necessites, per tant pots deixar-me lliure.
- Abans has de prometre’m que no llevaràs el mitjó, ni et portaràsl’or- va afegir el granger.
-Tens la meva paraula de follet.
No obstant això, el granger no comptava amb l’astúcia del follet. El petit Leprechaun va complir amb la seva paraula, quan el granger vatornar al camp als pocs minuts el mitjó que havia col·locat per marcar l’arbust de l’or no havia desaparegut, però el follet havia col·locat mitjons vermells idèntics en cadascun dels arbustos, com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els crustacis
  • Els Mites
  • Els presocràtics
  • els tensoactius
  • Els Perifèrics
  • Els aliments
  • Els ecosistemes
  • Els microorganismes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS