Els macroinvertebrats

Páginas: 2 (338 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2014

Els macroinvertebrats










Nom científic: Perlidae
Nom comú: Perla
Alimentació: Es nodreix de larves de quironòmids, tot i que algues i altres matèries vegetals també formen partde la seva alimentació. En alguns casos, poden practicar el canibalisme.
Hàbitat: Viuen a rius d'aigües netes. S'amaguen entre les roques i els còdols.
És bioindicador? Sí, ja que són moltsensibles a la contaminació i necessiten aigües ben oxigenades.
Cicle de vida:










Nom científic: Hidropsyche

Nom comú: Hidropsíquid
Alimentació: S'alimenten de petits invertebrats ipartícules orgàniques que atrapen mitjançant una xarxa de pesca feta amb fils de seda que teixeixen ells mateixos. Quan aquesta xarxa està saturada, se la mengen juntament amb les partículesinterceptades. És a dir, són filtradors i recol·lectors.
Hàbitat: Habiten en trams d'aigües ràpides.
És bioindicador? No.
Cicle de vida: La posta d'ous té lloc en forma de tires o cordons o en masses queestan cobertes de mucílag, que és una espècie de gelatina que s'infla quan s'humiteja de forma que protegeix els ous. Aquests eclosionen al cap de dos o tres setmanes i apareixen diminutes larves de costou.
Les larves poden viure o no en un habitacle. Aquest detall és típic d'aquests insectes, i els materials que utilitza per a la seva construcció, depenent del que trobin disponible a l'ambient. Sónàmpliament omnívores en quant a hàbits alimentaris, però en algunes espècies tendeixen a ser carnívores. La seva mida oscil·la entre els 10 mm i 30 mm, sent els colors més freqüents crema, marró iverd oliva. Un parell de setmanes abans d'eclosionar, aquests insectes construeixen un capoll on es transformen en pupes, que posseeixen fortes potes nedadores i esbossos alars desenvolupats.
Un copmadures, les pupes trenquen el capoll, neden cap a la superfície i esquincen el seu exosquelet, apareixent l'insecte adult alat que per la seva conformació és molt semblant a una arna. Els mateixos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els crustacis
  • Els Mites
  • Els presocràtics
  • els tensoactius
  • Els Perifèrics
  • Els aliments
  • Els ecosistemes
  • Els Impostos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS