Els Mamuts

Páginas: 14 (3487 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2012
Els mamuts

Introducció:

Què són els mamuts i d'on venen ? És una pregunta que se la fa tothom quan es troba una informació sobre un mamut . La majoria de gent només sap que els mamuts són de la mateixa família que els elefants , que vivien fa milions d'anys a la Terra i que la seva espècie ha anant evolucionat en els elefants que existeixen ara.

Cap científic sap ven be com era laverdadera imatge dels mamuts , ja que s'ha anat transformant a poc a poc en els seus pensaments , segons el ritme de les descobertes.

Encara no se saben totes les informacions sobre els mamuts , i els científics tenen més d'una teoria sobre com eren i perquè van desaparèixer . Els investigadors continuen aplegant fragments de cadàvers congelats o rosegats per les bèsties salvatges.Objectiu:

Fent aquest treball m'he proposat explicar com era la silueta del mamut , com es pot distingir el sexe i l'edat de l'animal , com ajudaven al mamut per protegir-se les seves parts del cos , que menjaven els mamuts i amb l'ajuda de quins músculs , la vida de família dels mamuts , com era un dia en la seva vida i que feien cada dia , on vivien , les espècies més importants , com vanmigrar els mamuts i cap a on i les teories sobre l'extinció dels mamuts.


1
Els mamuts

Els mamuts provenen de la família Elephantidae , el seu nom traduït en llatí és: Mammuuthus , que va ser agafat com el nom científic del mamut. Eren molt grans , les seves dimensions superaven les dimensions dels elefants actuals . L'espècie més gran era el mamut imperial que tenia més de 5 md'espatlla. Pesaven entre sis i vuit tones aproximadament , però alguns mascles molt grans podrien haver passat de les dotze tones.

Van existir durant el període Neogen, des de fa aproximadament 4,8 milions d'anys fins 3.700 anys enrere, en les èpoques del Pliocè, Pleistocè i Holocè.

Vivien amb alguns homes prehistòrics , però la teoria de que havien viscut amb els dinosaures és totalment falsa ,ja que eren tots mort feia milions d'anys. Els últims mamuts que van existir a la Terra , van arribar fins a l'època dels grans faraons d'Egipte , però en uns països molt allunyats , fet que la trobada d'algun esquelet de mamut en aquella zona és impossible.

1.L'esquelet

A la part de davant del crani , tenien un enorme forat (anomenat i <<forat del pany>>) que corresponia al'orifici nasal. Es pot trobar un orifici igual en els cranis dels animals actuals que tenen trompa . Això és un prova per demostrar que els mamuts tenien trompa.

Les òrbites es trobaven molt endavant del crani , per tant , el mamut havia de girar el cap si volia mirar cap a un dels costats . Tenien una vista molt bona .

Els mascles i les femelles tenien parts de l'esquelet que erendiferents , cosa que ha ajudat als científics en diferenciar si l'esquelet era d'un mascle o d'una femella. Per exemple , les defenses dels mascles són generalment més recorbades , més grosses i pesen més , en canvi , les defenses de les femelles no són tan recorbades , són més primes i pesen molt menys. Un altre exemple seria la pelvis , la de la femella és més ample que la del mascle.

Els mamutstenien uns músculs potents que enllaçaven les peces de l'esquelet. Afegint el seu volum al voltant dels ossos , una capa de greix i una bona espessor de la pell , es pot establir amb molta més precisió el perfil del mamut.

En els mamuts , les xifres són impressionants : el crani pesa una mitjana de 300 quilos , els músculs aproximadament 1800 quilos , una defensa de vori de 45 a 80 quilos per2,5 a 4 metres de llarg , i una trompa 100 quilos per més de 2 metres.
2

2.Les parts externes del cos

Cada una de les parts del cos del mamut són cobertes de pèls. Una part d'aquests pèls devia caure a la primavera i tornava a créixer al principi de l'hivern. El color dels pèls descoberts varia del ros , groguenc al bru gris negre , passant pel taronja i el carbassa. Com que s'han...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los mamuts
  • Mamuts
  • Extinsion De Los Mamuts
  • Cazadores de Mamuts
  • evolucion del mamuts
  • Origen de los mamuts
  • Mamuts del mundo
  • Mamuts

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS