Els Maoris

Páginas: 2 (406 palabras) Publicado: 12 de abril de 2015
Les religions tradicionals, el maorí

Les religions tradicionals són les formes de religió més antigues que es coneixen. Encara que els seus orígens siguin de fa milers d’anys, encara es practiqueni a més a més, de forma molt similar als seus orígens. Totes les religions tradicionals tenen una sèrie de característiques que comparteixen entre elles.
Les religions tradicionals tenen provenen,quasi totes, de l’Àfrica Subsahariana, del sud-est asiàtic, de les illes del pacífic, de Siberia, d’Amèrica del nord, d’Amèrica del sud o d’Austràlia.
En el cas del maorí, una religió tradicional, elseu origen és a Polinèsia i deriva a Nova Zelanda a través de la migració dels maorís. Com en les altres religions tradicionals, el maorí viu del que la terra els proporciona, bàsicament del’agricultura i la ramaderia.
En principi, la història dels maorís era de transmissió oral (característica essencial de les tradicions tradicionals), però més tard es va complementar amb relats d’altres viatgerscom James Cook, que es va veure enfrontat amb els maorís en l’any 1769.
La base de la música maorí és el haka, crits i cops rítmics. La funció d’aquest és intimidar a l’enemic i difondre valor guerrermaorí. Per tant, la música maorí és principalment vocal, tot i això, en l’actualitat, els maorís han introduït diversos instruments com la guitarra o l’ ukelele.
Els maorís són pobles tant animistescom xamanistes. Després de l’arribada dels europeus, els maorís han entrat en decadència: van veure’s obligats a reduir el seu territori fins a quedar concentrats en reserves. A causa del seucaràcter individualista, les seves tradicions s’han anat perdent i el seu esperit artístic també. Cal destacar també que molts han abandonat les seves terres i la seva tribu per tal d’integrar-se a lasocietat actual. Una societat que no respecte la natura, ni molt menys, se la considera part de la mateixa comunitat.
El naixement i el matrimoni tenien gran importància entre el els maoris. Al nadó se...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Maoris
  • Los maoris
  • Els crustacis
  • Els Mites
  • Els presocràtics
  • els tensoactius
  • Els Perifèrics
  • Els aliments

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS