Els marginats

Páginas: 4 (841 palabras) Publicado: 15 de febrero de 2012
TITOL: Els marginats
AUTORA: S. E. Hinton
EDITORIAL: Empúries
TRADUCCIÓ: Pep Julià
EDICIÓ: 6ª (1998)

Tot comença quan el Ponyboy, sortint del cinema, ens introdueix el conflicte entre bandesque viu des de sempre. Ell pertany als greasers, nois pobres, que viuen al Est-side, s’identifiquen com a delinqüents juvenils, que roben a les gasolineres i es barallen amb els socs, els nois rics,del west-side, que semblen molt freds, que no senten res de res i que son enemics a mort dels greasers.
El Pony, viu amb els seus germans, el Soda i el Darry, ja que els seus pares van morir fa temps.Amb el Soda es porta molt be, ell va deixar els estudis i treballa en una gasolinera amb el Darry, que també va deixar els estudis, però per motius econòmics; Ell lluita perquè el seu germà petitacabi els estudis i no acabi treballant en dues feines com ha hagut de fer ell, però no es porten massa be. A la banda, a part del tres germans, hi ha el Johnny, el Dally, l’Steve i el Two-bit, el primeres un noi callat, al que tots estimen molt i que vull amb els seus pares, que el maltracten, i els altres dos son dels grans del grup. El Dally n’és el fort, el que mai te por de res, i al que mai seli discuteix res.
De cop, una colla de socs ataquen al Ponny i l’estan apallissant fins que arriben els seus amics, que casualment passaven per allà. Fa poc havien apallissat brutalment al Johnny iaquest havia quedat molt tocat.
Una nit, els dos petits (el Johnny i el Pony), van conèixer a una noia, la Cherry, una soc, però es van fer bons amics i es van explicar lo molt que patien cada una deles bandes, que els diners no arreglen res. De tornada cap a casa, mentre acompanyaven a la Cherry i a la seva amiga a casa amb el cotxe del Dally, es van trobar amb els chicots d’aquestes dues,elles van marxar amb ells, ja que anaven molt beguts i temien una baralla. Al arribar al barri, el Dally se’n va anar cap al bar de sempre i els dos nois es van quedar al solar estirats on es van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els crustacis
  • Els Mites
  • Els presocràtics
  • els tensoactius
  • Els Perifèrics
  • Els aliments
  • Els ecosistemes
  • Els Impostos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS