Els Materials

Páginas: 4 (953 palabras) Publicado: 10 de mayo de 2014
Els Materials












Índex
Índex





1. La fusta
La fusta o el fust  és la matèria llenyosa del tronc d'una planta, especialment en arbres i arbusts que es caracteritzenper tenir troncs; però això és només una aproximació, en el més ampli sentit, la fusta pot referir-se a altres materials i teixits amb propietats comparables. 
a. Obtenció
Primerament vénen unsllenyataires als boscos amb destrals i serres elèctriques i tallen arbres. Això s’anomena apeo, tall o tala. Després porten la fusta a la serradora. Aquest pas es diu transport. Ara la fusta es alladautilitzant serradores. Les mides canvien depèn del client. La fusta tallada s’assequen en llocs especials. Això fa que la fusta estigui en bon estat i augmenta la qualitat de la fusta. Això esl’assecatge.

b. Propietats
Tot i que la fusta no té unes propietats fixes, sí que podem establir-ne algunes de generals:
Densitat - Les fustes solen tenir una densitat inferior a l'aigua, i és per això quesuren. Algunes fustes d'origen tropical de gran duresa tenen densitats superiors a la de l'aigua.
Duresa - És l'oposició que presenta un material a ser ratllat o penetrat per un altre que és més dur.Conductivitat tèrmica i elèctrica - La fusta condueix malament la calor i l'electricitat raó per la qual resulta un excel·lent aïllant. Per això s’empra en mànecs d'eines i en el revestiment de paretsi sòls.
Resistència a esforços - La fusta no és un material isòtrop. Aguanta molt bé els esforços que segueixen la direcció paral·lela a les fibres, però no els que es fan en sentit perpendicular aelles. De fet són ideals per aguantar esforços a flexió, semblants a les que sofreix un arbre per acció del vent.
Durabilitat - Hi ha fustes molt duradores i resistents als paràsits i als fongs, comla noguera, i altres que no ho són tant, com el pi.
c. Classificació
La fusta es classifica en dos tipus:
Fusta dura - és un tipus de fusta que prové d'arbres del grup de les angiospermes....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Materials
  • Materials Handbook
  • Tipologia De Materials
  • Materials de Laboratorio
  • ciencia materials
  • materials de construccion
  • mecanica de materials
  • MATERIALS DE LABORATORIO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS