Els meteorits

Páginas: 2 (362 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2014
Els meteorits

Un meteorit és un cos natural originat a l’espai exterior que sobreviu l’impacte amb la superficie terrestre. La paraula meteorit significa fenòmen del cel i descriu la llum que esprodueix quan un fragment de matèria entra a l’atmosfera de la Terra i es desintegra.
Alguns dels meteorits que s’han estudiat venien de la lluna o de Mart, però la gran majoria són fragmentsd’asteroides i cometes.

Quan un d’aquests meteroides entra a l’atmosfera, la fricció, pressió i les interaccions químiques amb els gasos fan que el cos s’escalfi i emeti una llum formant el que s’anomenaun estel fugaç.

Els meteorits sempre s’han dividit en tres categories més àmplies: els meteorits petris (compostos principalment de minerals silicats), els meteorits metàl·lics (compostos deferro-níquel metàl·lic) i els litosiderits (combinen els dos tipus anteriors). Els esquemes modern de la classificació dels meteorits els divideixen segons la seva estructura, composició química imineralogia.

La majoria de meteorits són petris, que es divideixen en condrites i acondrites. Aproximadament, un 86% dels meteorits que cauen sobre la terra són condrites. Tenen aquest nom degut a lespetites partícules rodones que contenen. Aquestes partícules es componen principalment de minerals fosos mentre es trobaven flotant lliurement per l’espai. Les condrites tenen uns 4.550 milions d’anysd’antiguitat i es creu que representen materials del cinturó d’asteroides que mai no van conformar grans cossos.
D’altra banda, un 8% dels meteorits que cauen sobre la Terra són acondrites. La majoriad’aquestes acondrites són roques antigues.

Un 5% són metàl·lics. Es creu que la majoria d’aquests meteorits provenen del centre d’alguns asteroides que alguna vegada van estar fosos en un de sol.Finalment, els litosiderits constitueixen l’1% restant. Es tracta d’una barreja dels metalls i minerals.
Els bòlids són un tipus de meteorit molt brillant. En entrar a l’atmosfera terrestre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els Meteorits
  • Els crustacis
  • Els Mites
  • Els presocràtics
  • els tensoactius
  • Els Perifèrics
  • Els aliments
  • Els ecosistemes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS