Els Mohawk

Páginas: 3 (548 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2014
Els mohawk
Dijous, 6 de març del 2014
Nuria Méndez, Claudia Anguita i Sheila Molina

Els mohawk són una de les nacions de la Confederació de les sis nacions Iroqueses, un conjunt de poblesautòctons i cultures que ja es trobaven en el continent americà abans de l’arribada dels europeus. Aquesta tribu es troba en la regió dels Grans Llac, entre els Estats Units i el Canadà. La població actualés de 50.000 habitants.
Des de l’arribada el seu territori s’ha vist reduït de 6.000 km2 el actuals 640 km2.
Política
La seva tribu s’organitza s’organitza en clans hereditaris: clan de l’ós, de latortuga i del llop. En els seus grups no tenen un cap o líder de govern, existeix el roiane, en plural rottiane(home bo), ell no té el poder de dirigir, decidir, com governar o legislar, el seu deureés ser el portaveu del seu poble. També existeixen les tres “mares del clan”, elles són responsables del benestar del clan, arranjar i aprovar matrimonis, anomenar els nenes amb un nom de clan,ajudar a resoldre disputes familiars i seleccionar els rottiane.
Cultura
Per a ells la terra és molt important, la consideren “MARE TERRA”, és un do sagrat del qual els avantpassat van prendre cura.Cada acció que realitza una modificació en la terra cal que sigui precedida d’una cerimònia i d’un permís.
En la seva cultura tots els éssers, humans o no, són parents i formen una família, la terra ésla mare de tots, la lluna és l’avia, els vents són els avis, les altres nacions són els germans grans i petits, els cosins... En la cultura dels mohawks cada ésser és matèria i esperit alhora.Confederació Iroquesa
És un conjunt de nacions: onondaga, seneca, oneida, cayuga, mohawk i tuscarora. Es va crear entre els segles XII-XIII i es va formar a partir de la Gran Llei de la Pau.
Enaquella zona estaven en guerra degut a que els britànics volien la conquesta dels pobles autòctons. I el mite diu que, vingué un pacificador anomenat Deganawidah, per establir la Gran Pau, va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • mohawk
  • Els crustacis
  • Els Mites
  • Els presocràtics
  • els tensoactius
  • Els Perifèrics
  • Els aliments
  • Els ecosistemes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS