ELS MOVIMENTS MUSICALS INNOVADORS DEL S

Páginas: 4 (941 palabras) Publicado: 7 de junio de 2015
ELS MOVIMENTS MUSICALS INNOVADORS DEL S.XX (1900-1950)
La primera meitat del segle XX està marcada, en el camp polític, per les dues Guerres Mundials, la Revolució Russa i la Guerra Civil a Espanya,a més de l’eclosió dels feixismes. Tots aquests esdeveniments finalitzen amb la necessitat d’establir un còdex universal comú de tots els pobles per garantir una bona convivència i alhora, evitar elsgrans desastres i atrocitats ocorregudes en la guerra. D’aquesta manera neix la Declaració Universal dels Drets Humans (1948). Paral·lelament es desenvolupen noves formes de consciència: la primeraona del feminisme (aconseguint-se un dret fonamental per a la dona: el dret a vot) i la consolidació del moviment obrer, que lluita pels drets dels treballadors.
Durant el període d’entre guerres, lacultura és interdisciplinària. És molt habitual, principalment en Paris i posteriorment a Viena, que pintors, músics, escriptors i escultors evolucionin junts en els diferents moviments artístics(cubisme, art abstracte…). Aquest contacte entre creadors de diferents disciplines resulta estimulant, ja que permet allunyar-se de les tendències anteriors i de l’aïllament entre les diferents arts.D’aquesta manera, l’art es caracteritza per la rapidesa amb la qual se succeeixen els canvis d’estil. Un  dels  dos  factors  que  contribueix  és  el  desenvolupament  dels  mitjans  de  transport  i  lescomunicacions, que possibiliten la transmissió de persona i idees. L’altra causa és la mobilitat dels artistes, ja sigui per fugir de la guerra o per buscar els centres de producció artística iideològica de l’època. Aquest contacte amb la diversitat estilística no trigarà a reflectir-se en la creació de molts artistes.
LA PLASTICITAT DE L’IMPRESSIONISME MUSICAL
El concepte d’Impressionisme té elseu origen al món de la pintura. En 1872, Claude Monet pinta un quadre en el qual reflecteix la sensació causada per l’ascens del sol entre la boira del riu. Ho exposa en 1874, ”Impressió, sol...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LES PLAQUES TECTÒNIQUES I ELS SEUS MOVIMENTS
  • T7 Els Ssers Vius M S Senzills
  • Moviments feministes
  • moviments antiglobalització
  • Moviments Parabòlics
  • Moviments Migratoris
  • moviments artistics
  • Moviments De La Terra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS