Els nutrients de les plantes

Páginas: 3 (516 palabras) Publicado: 11 de mayo de 2014



1.
Nitrogen: En les plantes el nitrogen és present en la composició de nombroses substàncies orgàniques com ara proteïnes, clorofil·la, aminoàcids, àcids nucleics, etc, substàncies que són labase dels processos que controlen el desenvolupament, el creixement i la multiplicació de les mateixes. Resulta, per tant, evident la importància d'aquest element per a la vida vegetal.
Fòsfor:Lapresència del fòsfor és imprescindible en les plantes ja que participa activament en tots els processos de desenvolupament, creixement i multiplicació. Forma part dels àcids nucleics, els fosfolípids ialtres compostos que duen a terme funcions tan importants com la recepció, reserva i transmissió de l'energia que les plantes absorbeixen de les fonts lluminoses.
Potassi: El potassi és un nutrientessencial per a les plantes i és requerit en grans quantitats per al creixement i la reproducció de les plantes. Es considera 2 després del nitrogen, quan es tracta de nutrients que necessiten lesplantes i és generalment considerat com el "nutrient de qualitat". El potassi afecta la forma, mida, color i sabor de la planta ia altres mesures atribuïdes a la qualitat del producte.
Calci: El calci ésun nutrient essencial per a les plantes. Alguns dels seus funcions són:
Promou l'allargament cel·lular, participa en la regulació estomàtica, participa en els processos metabòlics d'absorciód'altres nutrients, enforteix l'estructura de la paret cel·lular el calci és una part essencial de la paret cel·lular de les plantes, aquest forma compostos de pectato de calci que donen estabilitat a lesparets cel·lulars de les cèl·lules, participa en els processos enzimàtics i hormonals, ajuda a protegir la planta contra l'estrès de temperatura alta, el calci participa en la inducció de proteïnes dexoc tèrmic ajuda a protegir la planta contra les malalties nombrosos fongs i bacteris secreten enzims que deterioren la paret cel·lular dels vegetals investigacions van demostrar que un nivell...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les plantes i els fongs
  • Els crustacis
  • Els Impostos
  • Els assiris
  • Els microorganismes
  • els cangurs
  • QUÈ SÓN ELS VALORS
  • Els Mites

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS