Els origens de la civilització

Páginas: 10 (2491 palabras) Publicado: 6 de diciembre de 2011
Assignatura: Història I

Consultor: Núria Torras Benezet

VALORACIÓ GENERAL DE LA 1a ACTIVITAT.
La meva enhorabona perquè, en general, l’activitat ha anat molt bé: com sempre hi ha una mica de tot, però el nivell general és alt. La majoria heu reflexionat correctament sobre les qüestions essencials de les lectures i heu copsat l’essència de la Unitat 1.

Els objectius principals d’aquestaprimera activitat eren:

presentar-vos l’enfocament històricoreligiós o simbolista en els estudis històrics.
fer-vos reflexionar sobre la seva importància en l’estudi de la prehistòria, la història antiga i medieval;
sobretot: fer-vos veure fins a quin punt la història té a veure amb tots nosaltres i afecta la nostra realitat actual, com a individus i com a éssers socials.

Els textos hanmotivat reflexions, discussions i anàlisis força interessants i em sembla que heu gaudit llegint-los. Aquest era també un dels objectius de l’activitat. Us hem presentat una sèrie de problemes epistemològics que anirem treballant al llarg del curs i que com ja sabeu condicionen el tractament que fem de la prehistòria i de la història antiga i medieval. Ja us avanço que aquesta primera Unitat és moltimportant per entendre els fils conductors que treballareu al llarg del curs. Per tant, és important que rellegiu els textos d’aquesta Unitat, més endavant, a mesura que en tingueu necessitat.

Tal com indicàvem a les instruccions per a l’elaboració de l’activitat, el treball podia anar de la síntesi a la reflexió més personal. En tots els casos es demanava, però, una crítica aprofundida, quemostrés una veritable comprensió de les qüestions essencials que plantegen els textos. Aquest ha estat un primer criteri de valoració: fos quina fos la vostra opció, calia plasmar bé aquesta comprensió global de la problemàtica.

He valorat positivament aquells exercicis que aprofundeixen en les idees que expressen. Potser no es tractava tant de “tocar” una mica tots els aspectes, com triar-neaquells que consideràveu més rellevants, exposar-los amb claredat i sentit crític - sempre tenint en compte els objectius generals de l’activitat esmentats més amunt. També he valorat positivament les aportacions personals i el bagatge cultural propi. En aquest sentit, alguns treballs són massa breus i no aprofundeixen en els problemes més importants. Altres exercicis reprodueixen massa literalmentles mateixes paraules dels textos, i això convé evitar-ho. En els treballs amb format més lliure, de vegades els conceptes es presenten de manera barrejada o massa vaga sense una perspectiva de reflexió més enquadrada en els objectius de la Unitat 1. Alguns treballs tracten poc les lectures associades al tema mentre que altres són un resum massa literal de les mateixes: no es tracta tantd’explicar o resumir el contingut particular de les lectures sinó comentar críticament el missatge essencial d’aquestes, comparant els diversos autors. També he observat que en alguns treballs pesa massa una de les lectures, per exemple la de P. Pagès o la del cabdill Seattle. Finalment alguns de vosaltres només feu una síntesi del Document de Continguts elaborat pels consultors, amb la qual cosa l’exerciciperd originalitat. Cal també explicar sempre el per què de les vostres afirmacions. En general, no són molt freqüents les aproximacions crítiques - especialment útils, per cert, quan tractem qüestions d’interpretació. Sintetitzant: no es tracta tant de classificar i explicar punt per punt les idees o conceptes principals del tema i les lectures com de relacionar i comentar críticament aquestesidees i conceptes essencials aportant, si es vol també, una valoració personal. És d’aquesta manera com podeu demostrar que veritablement heu assumit i comprès allò que heu llegit.

Es demanava un treball d’història, en aquest cas, de teoria de la història o d’epistemologia. Això ha marcat també una diferència en les qualificacions. Moltes B les heu d’entendre com molt bons exercicis però que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • els origens dels mus
  • Els origens del catalanisme polític
  • Els Origens De Catalunya
  • Els Orígens De La Música Polifònica
  • Els Origens De La Trigonometria
  • Els Orígens Del Catalanisme Polític
  • Els orígens de Catalunya
  • ELS ORÍGENS DE LA UNIÓ SOVIÈTICA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS