ELS ORÍGENS DEL PENSAMENT PITAGÒRIC

Páginas: 2 (357 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2013
ELS ORÍGENS DEL PENSAMENT PITAGÒRIC

Segons el text, els pitagòrics (que deuen el seu nom a la influencia que va tenir per a ells el filòsof presocràtic Pitàgores), que eren una organització gregad'astrònoms, músics, matemàtics i filòsofs, van ser els primers d'impulsar la ciència de les matemàtiques. Creien fermament que els principis dels números eren els principis de tots els éssers, jaque els aquests són anteriors als éssers de la natura, i pensaven que tots els fets que s'experimentaven, es podien explicar amb una sèrie de combinacions numèriques que donava un sentit a tot. Amb ellsdonaven explicació a la música i els fenòmens musicals. Així doncs, al veure que tota la natura es podia reduir als números i en ser, d'altre banda els números anteriors a totes les coses, van creureque els elements dels d'aquests eren també elements de totes les coses i que l'univers astronòmic tot ell n'era una combinació harmònica.

Després de reunir totes les concordances que podien en unsistema, les aplicaven a la investigació de tots els éssers. I al ser de caràcter obsessiu, per tal de justificar sempre la validesa de la seva teoria, al veure que havien comés algun error de calcul,s'hi aplicaven profundament fins aconseguir que el resultat s'acomodés als fenòmens. Per exemple, en suposar que la dècada és, en aparença, un número perfecte que circumscriu la forma natural de totsels altres, van decidir que els cossos que estan en moviment en el cel astronòmic havien de ser deu. Però en trobar-se que només se n'hi podien veure nou van imaginar-ne un de desè que seria“l'oposat a la Terra”.

El pensament pitagòric estava dominat clarament per les matemàtiques, al mateix temps que era profundament místic, ja que tenien la creença de la transmigració de l'ànima (Lareencarnació, que consisteix en que una essència individual de les persones “ment, anima, consciencia o energia” adopta un cos material més d'una vegada). El pentagrama (estrella de cinc puntes) va ser......
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • els origens dels mus
  • Els origens del catalanisme polític
  • Els Origens De Catalunya
  • Els Orígens De La Música Polifònica
  • Els Origens De La Trigonometria
  • Els Orígens Del Catalanisme Polític
  • Els orígens de Catalunya
  • ELS ORÍGENS DE LA UNIÓ SOVIÈTICA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS