Els Precursors De La Qualitat

Páginas: 22 (5350 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2012
W. EDWARDS DEMING
BIOGRAFIA
Willian Edwards Deming: estadista, professor i fundador de la Qualitat Total. Va néixer en Sioux City, Iowa, EUA el 14 d’Octubre de 1900. Va estudiar enginyeria a la Universitat de Wyoming, posteriorment ingrés a la Universitat de Colorado on va obtenir el seu mestratge en física i matemàtiques, en 1928 el Doctorat en Física a la universitat de Yale.
En 1947 elGeneral MacArthur convida al Dr. Deming a ajudar
en el primer cens post- guerra a Japó. En 1950 la Unió Japo- nesa de Científics i Enginyers (JUSE) va convidar a Deming a Tòquio a impartir xerrades sobre
control estadístic de processos. Després del seu èxit a Deming se li va oferir per part de Japó el pagament de drets d’autor, però va rebutjar l’oferta proposant emprar els diners enun premi a la qualitat per a les empreses que la seguissin. Edwards Deming mor el 20 de desembre de 1993 i el premi Deming pasa a ser el major reconeixement d’alta qualitat actualment.
APORTACIÓ MÉS INNOVADORA DINS LA HISTÒRIA DE LA QUALITAT
El seu nom està associat al desenvolupament i creixement de Japó després de la Segona Guerra Mundial. Allá se li considera “El pare de la tercerarevolució industrial” ja que va viure l’evolució de la qualitat en aquest país. D’aquesta experiència va desenvolupar els seus 14 punts perquè l’administració porti a l’empresa a una posició de productivitat. Va realitzar l’aplicació de mesura- ments estadístics, va desenvolupar les 7 malalties mortals i va extendre el cicle PDCA.
FILOSOFIA SINTETITZADA PER PUNTS
Els Catorze Punts:
1.Crear constància en els propòsits 2. Adoptar una nova filosofia 3. Acabar amb la practica de comprar als més baixos preus 4. Establir lideratge 5. Eliminar slogans buits 6. Eliminar quotes numèriques 7. Establir entrenament dins del treball 8. Rebutjar temors 9. Trencar barreres entre departaments 10. Prendre accions per aconseguir la transformació 11. Millorar constantment i sempre el procés deproducció i servei 12. Desistir de la dependència en la inspecció en massa 13. Remoure barreres per apreciar la mà d’obra 14. Reeducar vigorosament
1
Els Set Pecats Mortals:
1. Manca de constància en els propòsits 2. Emfatitzar guanys a curt termini i dividends immediats 3. Avaluació de rendiment, qualificació de mèrit o revisió anual 4. Mobilitat de l’administració principal 5.Manejar una companyia basat solament en les figures visibles 6. Costos mèdics excessius 7. Costos de garantia excessiu
DEFINICIONS, APORTACIONS, DIAGRAMES, MÈTODES I EINES
Deming deia: “quan la qualitat es persegueix sense descans, s’optimitzen els recursos i es baixen costos”.
Els ensenyaments de la seva metodologia de la qualitat a enginyers i executius van canviar radical- ment l’economiajaponesa
Deming pretén mostrar la importància del paper de les persones, especialment de l’adreça en la competitivitat de les empreses.
A més va crear el cicle PDCA, també conegut com a “Cercle de Deming o circulo de Gabo”, és una estratègia de millora contínua de la qualitat en quatre passos, basada en un concepte ideat per Walter A. Shewhart. També es denomina espiral de milloracontínua. Les sigles PDCA són l’acrònim de Plan, Do, Check, Act (Planificar, Fer, Verificar, Actuar).
Cicle PDCA:
WEBGRAFIA
06/10/2011: http://html.rincondelvago.com/william-edwards-deming.html
2
JOSEPH M. JURAN
BIOGRAFIA
Juran va néixer d’una família jueva en 1904 en Braila, Roma- nia, i més tard va viure a Gura Humorului. En 1912, va emigrar a Estats Units amb la seva família, esta-blint-se a Minneapolis, Minnesota.
Va estudiar enginyeria elèctrica i Lleis. Va treballar per la Wes- tern Electric, Co. i va ser professor de la New York University. A mitjans dels anys cinquanta, va ensenyar a Japó conceptes d’administració per qualitat, contribuint també a l’èxit japonès en qualitat.
Juren va morir d’un infart en Rye, Nova York el 28 de febrer de 2008.
APORTACIÓ MÉS...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Qualitat en els series d'informació turística
  • Qualitat
  • QUALITY PRECURSORS
  • Gurus de la Qualitat
  • manual de qualitat
  • Educacio qualitat
  • Qualitat
  • Normes De Qualitat Alimentària

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS