Els pròtids

Páginas: 3 (730 palabras) Publicado: 25 de enero de 2015


Actina i Miosina
Composició
La miosina està composta de dos cadenes pesades idèntiques i 4 petites cadenes lleugeres. Les cadenes pesades estan enrotllades en forma α-hèlix. Totes las miosinestenen la seqüencia:
Gly - Glu - Ser - Ala - Gly - Lys - Thr
La actina es un filament composat per enlaços peptídics globulars que estan coberts per un altre filament proteic anomenat tropomiosina. Estructura
Té una estructura forma α-hèlix.

Es una proteïna globular formada per una cadena polipeptídica que uneix una molècula de ATP i un catió (++) per monòmer.
Funció
El cap té activitatATPasa que ajuda a hidrolitzar el ATP necessari per a la contracció muscular. 
Les funcions de l’actina son: la contracció muscular, la formació de pseudòpodes, el manteniment de la morfologiacel·lular i, en la citocinesis de cèl·lules animals, forma un anell contràctil que divideix la cèl·lula en dos.















Col·lagen
Composició
Tenen un contingut de glicina molt elevat(fins a un 30%).
Estructura
Tenen una estructura secundària molt característica (triple hèlix). Totes les molècules estan formades per tres cadenes.
Funció
Enforteix els vasos sanguinis i juga unpaper en el desenvolupament dels teixits. És present a la còrnia i al cristal·lí de l'ull en forma cristal·lina.



















Ceratina o Queratina
Composició
Existeixendos tipus de queratina diferenciades per la seva estructura i components:
La queratina alfa presenta a les seves cadenes de aminoàcids restes (monòmers) de cisteïna, les quals constitueixenponts disulfur. Només es troba en cabells, banyes, ungles, i altres fàneres.
La queratina beta no presenta cisteïna ni, per tant, ponts disulfur. La podem trobar, per exemple, en la tela de aranya.Estructura
La queratina és una proteïna amb una estructura secundària, és a dir, la estructura primària de la proteïna, se plega sobre sí mateixa, adquirint tres dimensions. Aquesta forma nova es un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els crustacis
  • Els Mites
  • Els presocràtics
  • els tensoactius
  • Els Perifèrics
  • Els aliments
  • Els ecosistemes
  • Els Impostos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS