els punks

Páginas: 6 (1343 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2013





ELS PUNKS






HISTÒRIA
La visió de NO FUTURE és la que a mitjans de la dècada del 70 tenien molts joves que veien com la societat s'enfrontava a una crisi profunda. Londres va ser l'epicentre, la crisi del petroli sumada a altres factors havien portat com a resultat una important desocupació, creixement dels barris pobres, falta de respostes i la perspectiva d'un horitzónegre.
La distància entre la producció cultural i la realitat a la qual s'enfronten molts joves de la generació d'aquesta època es va anar fent tan evident que l'esquerda va començar a originar perill. Alguns van invertir els diners, que els donaven a les cues de l’atur, en una guitarra. En els garatges es van començar a escoltar sorolls, els nois no tenien ni temps ni diners per aprendre el que lasocietat deia havia saber per empunyar un instrument. Les guitarres es van convertir en fusells, tenien molt a dir i per això no calia tenir una veu privilegiada sinó tot el contrari, una veu que cridés realitats.
L’underground estava pres, ja no habitat per projectes d'estrelles sinó per la més significativa mostra de resposta cultural a la cultura dominant, molts joves estaven demostrant que elseu món no tenia res a veure amb el que les generacions anteriors havien somiat. Tots els símbols, l’estètica i tot el que representés la societat quedava de l'altre costat de la tanca que la mateixa realitat els havia imposat. La qüestió era diferenciar-se d'aquest sistema que els havia marginat per complet.

FILOSOFIA I IDEOLOGIA
La filosofia del punk es basava en una crítica social directa,agafant posicionaments polítics i afiliat a campanyes de protesta. Els primer punt està en resum al “fes-ho tu mateix i a la teva manera”. El segon, està el rebutjar els principis establerts i no buscar una única veritat, qüestionant tot el que està establert socialment o el caricaturitza. En tercer lloc, menyspreu de les modes i la manipulació mediàtica. També està en contra del consumisme icrida a la gent a no deixar-se enganyar i a pensar per si mateixos.
En la política tenien posicions de: anarquisme (anarcopunk) i corrents d’esquerra, feminisme, protestes contra grups feixistes o de dretes, crítica i oposició al capitalisme i als rols socials que defineix, crítica de les institucions policials i militars, ecologisme i drets dels animals i crítica a les institucions religioses i alsrols que defineixen. També en el punk s’hi trobaven moviments de llibertat sexual com el Queerpunk i el QueerCore. I de situacionisme i transgressió.


SIMBOLOGIA

El símbol anarquista La bandera negra La bandera negra i vermella





El gat negre estarrufat La creu negra La Okupation


El feminisme Elsabot El mutualisme



Les estrelles





ESTÈTICA
La vestimenta punk és antimoda. Les botes s'utilitzen com a burla cap als militars i les forces de l'ordre públic, amb una infinitat de colors representatius. Les converse s'utilitzaven ja que en la seva època eren les sabates més barates i les úniques que podia pagar la classe obrera, ara s'està qüestionant lautilització d'aquestes sabates ja que la Nike es va fer propietària d'aquestes. La corretja de piràmides representa la tribu dels mapaches que usaven piràmides amb funcions astrològiques no religioses, i aquesta tribu va ser la primera a resistir-se davant un imperi. La cresta representa la tribu dels mohicans que van ser extingits en lluitar davant l'imperi anglès. Els primers punk les usaven percridar l'atenció a Anglaterra el 1977, però ara té diversos significats, com una burla de la guàrdia pretoriana romana.
Les botes i els tirants remarquen la ideologia, posar-te les botes i tirants és un símbol com que vas dient "mira sóc punk i ho estic demostrant i tant me fa el que diguis" és com un símbol de respecte i de fidelitat a la ideologia i de veure que estàs lluitant per ella...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • punks
  • punks
  • Punks
  • Los Punks
  • Punks
  • Punks
  • los punks
  • Punks

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS