Els quatre pals de sang

Páginas: 2 (348 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2015
Els quatre pals de sang

Aquest text pertany a la renaixença, quer va ser un moviment cultural i polític, que es va donar a Catalunya des de l'any 1833, la publicació del poema''Lo Patria'' deBonaventura Carles Aribau, i va acabar l'any 1880 quan comença el modernisme.

L'autor d'aquest text és Víctor Balaguer, va néixer l'any 1824 a Barcelona i va morir a Madrid l'any1901, era poeta,polític historiador i actor de teatre. Ell va ser un dels que van participar en la fundació dels Jocs Florals i crea la Biblioteca Museu Balaguer Vilanova i la Geltrú.

Aquest text téun sentitmarcadament nacionalista, ja que durant tot el text es parla sobre la bandera catalana, la senyera , i sobre la seva historia, en la segona estrofa en el segon vers quan diu '' Un pany grocivermell, i llistat per quatre pals vermells'' ens parla clarament sobre la senyera, en la següent estrofa diu ''els pals eren de sang'' esta parlant sobre la llegenda de la senyera que diu que elcondeGuife el piadós quan va morir amb la seva sang va fer quatre ralles sobre la bandera que es diu que era tota de color daurat.

Durant tota la poesia es reivindica el sentit de llibertat que tétot elpoble català '' el penó de les quatre llibertats''. També reivindica les intituciónque van ser suprimides per la corona de Castella i la opressió a la que va ser sotemes el poble català ''Dret esdeia lo primer, iolo segon Llibert; Justícia era el nom del terçerIndústria lo nom del quart.'' en aquests versos es refereix al drets dels que van ser privats el ciutadans catalans quanvansuprimir les intitucións catalanes amb el Decret de Nova Planta. També parla sobre l'opressió a la que va sotmetre Felip V al poble català i a la pèrdua de la llibertat al 1714, i la conquesta deBarcelonaper part de l'exercit Castella com es pot observar a l'estrofa 12 '' I els canons de Felip Quint deixaren soterrades sobre runes de Barcelona fumant. Hi ha un vers que repetix durant tot el poema.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario Texto El Quatre Pals De Sang
  • Els Quatre Pilars De L'Educació
  • Els quatre espases
  • La Sang
  • Sang
  • SANGER
  • La sang
  • Sanger

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS