Els Raïms De La Ira

Páginas: 3 (723 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2012
ELS RAÏMS DE LA IRA

Hem de tenir en compte que la obra està intentant mostrar-nos una realitat molt concreta; el seu tema principal no és la crisi dels anys trenta als Estats Units, el tema giraal voltant de la duresa de la vida d'un emigrant, les injustícies socials, i la manca de consistència del que alguns anomenen el "somni americà".

És dramàtic que un pare de família hagi de viureresignat a treballar explotat, per una misèria, perquè sap que els seus fills han de menjar. No es pot donar el luxe d’ ajuntar-se a una vaga, perquè a les seves mans no només hi ha la seva vida, tambéla de la seva família. Aquest sentiment d'impotència davant les injustícies que s'estaven cometent es veu molt clarament al llarg de tota l’ obra. Podríem dir que tots aquells que lluiten per acabaramb la deshumanització que reflecteix l’obra són veritables herois. No és fàcil deixar una família i una sèrie d’esperances enrere per lluitar per un ideal, pel respecte dels drets a tot home, i això ésel que finalment decideix fer Tom, lluitar per canviar la situació, no resignar-se a ella.

Un altre dels aspectes que personalment m'ha causat més impressió és la dura realitat dels emigrants.Perquè l'emigració és un problema que persisteix en els nostres dies, i crec que la gent no ho sap comprendre, o potser, no ho vulguin veure.

És molt fàcil viure la nostra pròpia vida i desentendre'nsde la dels altres, el difícil és preocupar-se, col·laborar i no conformar-se quan cada dia veiem com centenars de persones lluiten per escapar de l' infern en què viuen als seus països i sónenganyats, explotats, mal tractats i discriminats en arribar al que, per a ells, era la seva única esperança.

Això és similar al que els va passar als Joad. Per circumstàncies alienes als seus humils videsel perden tot, es queden sense res, i en un intent de tirar endavant, posen les seves esperances en el seu llarg viatge a Califòrnia, a la qual viatgen per treballar, per poder menjar cada dia, per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els raïms immortals
  • La Ira
  • La ira
  • La Ira
  • La ira
  • Ira
  • La ira
  • La ira

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS