Els Transg Nics

Páginas: 7 (1743 palabras) Publicado: 28 de febrero de 2015
ELS TRANSGÈNICS






































ÍNDEX



1. QUÈ SÓN ELS TRANGÈNICS?

2. COM I PER QUÈ S'ELABORA UN TRANSGÈNIC?

3. AVANTATGES

4. RISCOS

5. ANIMALS TRANGÈNICS

5.1 Com s’obtenen els animals transgènics?
5.2 Animals transgènics amb fins comercials
5.3 Resistència a enfermetats:
5.4 Hormona del creixement:
5.5 Animals transgènics amb fins mèdics

1. BIBLIOGRAFIA IWEBGRAFIA


























1. QUÈ SÓN ELS TRANSGÈNICS?

Els transgènics són aquells que han estat elaborats a partir d’un organisme modificat genèticament (OMG) o els que contenen algun ingredient a la seva composició procedent d’un OMG.

Es consideren OMG els organismes modificats mitjançant tècniques d’enginyeria genètica. És a dir, els OMG són organismes al genoma dels quals s’han incorporatmitjançant enginyeria genètica nous gens procedents d’altres organismes o s’han modificat els seus propis gens. En general, un OMG posseeix una combinació nova de material genètic que li confereix noves propietats (resistència a plagues, a herbicides i producció de substàncies d’interès nutricional).

Cal distingir entre transgènic i organisme modificat genèticament: mentre el primer per força had'haver rebut un gen que no li és propi, el segon inclou qualsevol modificació genètica, inclosa la supressió d'un gen. Avui en dia, en molts països desenvolupats, els aliments transgènics passen uns controls estrictes, i solament s'autoritzen els que han demostrat que són innocus per al consum i el medi ambient.



2. COM I PER QUÈ S'ELABORA UN TRANGÈNIC?

Els transgènics bàsicament s'elaborenper a millorar la qualitat d'un producte i per a que aquest estigui condicionat per a sobreviure sota unes condicions de vida que tal i com era al principi no podria sobreviure.

Per elaborar un transgènic primer cal aïllar el gen que es va a inserint a la planta i que servirà per augmentar la seva qualitat.
El nou gen s'insereix en una bacteri comú. Aquesta porta el seu propi material genètic.S'afegeix un den que fa que la planta sigui resistent a un gen comú, i que més tard servirà com a bandera per avisar de que la planta ja ha incorporat un nou gen.
Els gens es passes a un altre bacteri que els transportarà més tard a la planta i que, encara que la podria afectar, ha sigut modificada perquè li sigui indiferent.
I finalment es fan créixer trossos de la planta a un laboratori i esbarregen amb el Agrobacterium. El bacteri infecta a alguns d'ells i els traspassa el seu material genètic.














3. AVANTATGES

Els transgènics són un tema molt polèmic, ja que hi ha molts punts de vista diferents i no se sap amb seguretat si haurien d'estar prohibits o acceptats i amb total llibertat fer-ne un ús d'ells.
Avantatges:
RESISTÈNCIA A LES PLAGUES: el desenvolupament de les plantestransgèniques resistents a les plagues especifiques aconsegueix reduir considerablement la quantitat de insecticida que s'aplica als cultius. A conseqüència d'això, s'han creat plantes transgèniques capaces de sintetitzar els seus propis herbicides o insecticides selectius per defensar l'atac de les plagues. La reducció de l'us de plaguicida genera un benefici tant per als consumidors com per almedi ambient. A més, en alguns llocs, es produeix un abaratiment dels costos per als productors que es reflexa en el preu del producte final.

MILLORA DEL RENDIMENT: la modificació genètica d'alguns cultius produeix una planta més curta i dorta al temps que augmenta el rendiment de la planta ja que aquesta posa més energia en les seves parts comestibles.

DISMINUCIÓ DE TREBALLS DEL CAMPTRADICIONALS: els sòls sotmesos a treballs de camp intensos per al control de les males herbes i la preparació del terra, son propensos a la erosió i pateixen una greu pèrdua d'aigua. Aquests sistemes podrien suplir-se o disminuir-se gràcies a d'incorporació de cultius transgènics que prosperin en condicions de erosió i pèrdua d'aigua i a la incorporació de plantes transgèniques resistents a enfermetats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els Aliments Transg Nics
  • Transg nics
  • ALIMENTS TRANSG NICS
  • ALIMENTS TRANSG NICS
  • Transg Nics Cas 1
  • Animals Transg Nics CMC
  • Aliments Transg Nics
  • Nics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS