Els Trobadors

Páginas: 2 (264 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2011
Els Trobadors
Per començar, els trobadors eren poetes i cantors de l’Edat mitjana que creaven composicions literàries i musicals. Normalment tenien joglars que ésdedicaven a recitar o cantar les seves composicions. Els trobadors en general tots tenien una bona formació ja que estaven subjectes a crear paraules i música dins d’unsmotlles estrictes de mètrica i versificació que no podien improvisar. Gairebé tots havien estudiat gramàtica, lògica, retòrica, aritmètica, geometria, música iastronomia. Habitualment la literatura estava dividida en tres apartats: els gèneres condicionats per la versificació que solia ser cançons amoroses, els gèneres condicionatspel contingut que podria ser la composicions de propaganda política, i els debats entre trobadors son aquelles composicions en què dos trobadors s’enfronten a travésd’un diàleg amb una temàtica variada, per exemple les diferents visions del món. Es movien per un ambient cortesà i aristocràtic. Depenien de la seva poesia, per tant,rebien un sou de les corts reials de la noblesa o dels burgesos rics, fins i tot podien arribar a aconsellar els grans senyors. També hi havia trobadors que pertanyien a lanoblesa, reis o personatges molt importants de l’època.
Els trobadors catalans escrivien en provençal, encara que s’han trobat casos de inclusió d’algunes paraulescatalanes en les seves composicions.
Aquests personatges van aparèixer a finals del segle XI, al sud de França, Catalunya i el nord d’Itàlia. En segle XIV i part delsegle XV, estaven en la plenitud de la seva producció literària. Fins i tot la tradició literària dels trobadors encara té vigència en part de la poesia del segle XX.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els Trobadors
  • Els trobadors
  • Qui eren els trobadors?
  • Els trobadors i l'amor cortès
  • Els trobadors
  • Els Trobadors.
  • Els trobadors
  • Resum els trobadors

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS