Elsnuvols

Páginas: 2 (297 palabras) Publicado: 13 de enero de 2013
Què és una auditoria?

Un procés sistemàtic per obtenir i avaluar de manera objectiva, les evidències relacionades amb informes sobre activitats econòmiques, organitzatives i altres situacions quetenen una relació directa amb les activitats que es desenvolupen en una entitat pública o privada. Principalment hi ha dos tipus d'auditories: l'auditoria financera i l'auditoria operativa.Auditoria financera:
L'auditoria financera és un mecanisme amb el qual es materialitza la verificació comptable de l'empresa. Consisteix en analitzar si les anotacions plasmades als documents cmptablesdescriuen adequadament els fets que s'han produit.
Aquest tipus d'auditories es duen a terme per tal de presentar un informe que comprova la cmptabilitat real de l'empresa amb l'objectiu de donaruna imatge fidel i de confiança.
Normalment estàn destinades a totes les persones relacionades amb l'activitat econòmica de l'empresa (administradors, directius, treballadors...). Aquest informe s'hade dipositar al Registre Mercantil, per tant són d'ús públic i sempre que algú ho trobi necessari hi pot accedir.
No totes les empreses estàn obligades a presentar l'informe auditor financer, nomèsles grans empreses tot i que si algunes ho rpefereixen de cara a la seva imatge de fidelitat per a promocionar-se, també el poden presentar.

Auditoria operativa:
Consisteix en revisar elsprocediments portats a teerme per a l'organització de l'emoresa amb la finalitat d'anilitzar l'eficàcia i l'eficiència del funcionament global de l'empresa.

Les auditories també es classifiquen eninternes o externes segons la procedència de les persones que han de dur a terme l'auditoria:

Auditoria externa: Consisteix en una revisió dels comptes anuals feta per professionals no vinculats dinsl'empresa, aplicant unes normes legals generals per a totes les empreses,

Auditoria interna: És aquella auditoria realitzada pel personal de l'empresa i consisteix en verificar l'existència,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS