ELVIS PRESLEY

Páginas: 4 (778 palabras) Publicado: 1 de junio de 2013
ELVIS AARON PRESLEY
BIOGRAFIA
Conegut com Elvis Presley, fou un famós cantant i compositor nord-americà de rock and roll. Tant és així que se l'anomena "El Rei del Rock & Roll", o simplement "ElRei".
El primer estil musical que influiria Elvis Presley tota la seva vida fou el gospel.
El seu estil característic de cantar, els seus moviments agressius en l'escenari, el seu carisma i altresqualitats li van permetre convertir-se en una gran figura de la història de la música
INFÀNCIA
Va néixer el 8 de gener de 1935 a Tupelo, Mississippi. Fill de Vernon i Gladys Presley, que va tenir unembaràs de bessons encara, Jesse Aaron Presley, va morir en néixer, de manera que Elvis va créixer com a fill únic. La seva família es va mudar a Memphis, Tennessee el 1948, on es va graduar el 1953 alHumes High School.
Va mostrar passió pel beisbol i per la música. Gaudia del blues, el country i el soul. Als deu anys va cantar per primera vegada en públic en un concurs regional en què va obtenirel segon premi. Es va guanyar els primers dòlars com acomodador de cinema i conductor de camions en una empresa d'electricitat. El 1953 va entrar a l'estudi de gravació de Sun Records, un modestsegell local, i va gravar un disc per regalar a la seva mare que li va costar 4 dòlars. Les seves influències van ser la música country gospel que escoltava a l'església i les maratons musicals als qualsacudia regularment, així com la música negra de rythm & blues que va absorbir a la històrica Beale Street.
CAMÍ CAP A L'EXIT
Elvis assajava al costat de el contrabaixista Bill Black i el guitarristaScotty Moore. El 1954 van decidir gravar dues cançons "That 's All Right Mama" i "Blue Moon of Kentucky". Cap de les dues va aconseguir suficient repercussió però la seva difusió va ser suficientperquè Elvis es decidís a deixar la feina i iniciar una carrera com a músic professional.
Les melodies que tocava el trio es basaven en música texana. A finals de 1954 va haver de presentar-se davant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Elvis presley
  • Elvis presley
  • Elvis Presley
  • elvis presley
  • Elvís presley
  • Elvis Presley
  • Elvis Presley
  • elvis presley

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS