Emergencies extremadura

Páginas: 11 (2539 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2013









Antenció extrahospitalaria Extremadura












Índex

Legislació 3
Finançament 3
Numero d’emergències únic? 3
Centres de coordinació 4
Model de servei 4
Coordinació amb altres serveis 6
Cartera de serveis. Gestió integral de les urgències/emergències 7
TICS 8Informació i qualitat 9
Dades rellevants o punts de diferenciació. 10
Bibliografia 13












Legislació
- Llei General de Sanitat.
- Llei de Salut d'Extremadura.
- RD 903/1997 de 16 de juny, pel qual es regula l'accés mitjançant xarxes de telecomunicacions, al servei d'atenció de trucades d'urgència a través del mateix nombre 112.
- Resolució de 26 dejuliol de 1999 de la presidència executiva de l'Institut Nacional de Salut, per la qual es creen els llocs de personal sanitari en els Centres Coordinadors d'Urgència i en les Unitats Mòbils d'Emergència (BOE nº 190 de 10 d'agost 1999).
- Llei 10/2001 de 28 de juny de Salut d'Extremadura. Dóna compliment a la decisió del consell de Govern de la Junta d'Extremadura d'1 de juny de 1999d'integració, en el Centre 1.1.2 d'Extremadura, de tots els serveis d'urgència i emergència existents en la Comunitat Autònoma.
- ORDRE d'11 de gener de 2002, per la qual s'aprova el Reglament de règim interior del Centre d'Atenció d'Urgències i Emergències 1.1.2. d'Extremadura.
- Llei 41/2002 de 14 de novembre (BOE 15 novembre 2002,nº 274), “Llei bàsica reguladora de l'autonomia del pacient i de drets id'obligacions en matèria d'informació i documentació clínica.”
- Resolució de 5 de desembre de 2006, de l'Adreça Gerència del SES, per la qual es regulen les UMEs en la Comunitat Autònoma d'Extremadura (DOE nº 3 de 9 de gener 2007).
- Instruccions del 23 de març de 2007, de la Direcció general d'Assistència Sanitària del SES per les quals s'estableixen criteris assistencials en aquestes UnitatsMedicalitzades d'Emergència.
- Resolució de 20 de juliol de 2010, de la Direcció general de Treball, per la qual es disposa la publicació de el “Pacte de la Taula Sectorial de Sanitat per a la regulació de les condicions laborals del personal de les Categories de Metge i Infermer d'Urgències en Atenció Primària de Servei Extremeny de Salut”.
- Reglament General de l'Atenció Primària de Salutde la Comunitat Autònoma d'Extremadura (Decret en tràmit d'aprovació)

Finançament
Donada l'organització del Servei Extremeny de Salut, no existeix pressupost específic o finalista per al servei d'emergències sinó que està inclòs al pressupost general de l'Àrea de Salut (dins dels capítols assignats a Atenció Primària), per la qual cosa no és possible desagregar aquestes dades

Numerod’emergències únic?
Gestió de totes les trucades sanitàries rebudes a través del telèfon 112.



Centres de coordinació
El Centre Coordinador, arran de l'assumpció de les competències en 2002 en matèria d'assistència sanitària per la Comunitat Autònoma, es va integrar en el Centre de Coordinació d'Urgències i Emergències 112- Extremadura, incloent la dotació de recursos físics i humans de l'àreasanitària d'aquest centre.

Des d'ell es coordinen per mitjà de metges i infermers (aquests des de 2008), les demandes d'atenció que es reben -tant d'usuaris del sistema sanitari, com per part dels professionals del mateix-així com el transport sanitari secundari.

Model de servei
Ambulàncies
Unitats terrestres
En total es disposa de 16 Unitats Medicalitzades d'Emergències, equipades amb tot elmaterial necessari per a una assistència extrahospitalària completa i suport vital avançat.

A causa de les característiques del territori, a l'hora de situar les bases hem introduït criteris de dispersió geogràfiques i de distància/temps d'arribada al Centre Hospitalari de referència, a més del número d'habitants en un àrea determinada.

Segons el nombre de població a la qual es dóna...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • emergències
  • EMERGENCI
  • ayudas en extremadura
  • Viñas extremadura
  • Población extremadura
  • Pdrs extremadura
  • extremadura en el S.XVIII
  • extremadura y la caza

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS