Emilio Teixidor

Páginas: 2 (438 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2015

COM CREAR INTERÉS PER LA LECTURA?
Autor/s: Emili Teixidor
Títol de l’article: “Estrategias del deseo o trucos para leer”
Font d’informació: Periòdic “La Vanguardia”, Dimecres 19 de gener de 2005.En l’article es tracta el tema de com despertar l’interés de l’alumnat per fer que la lectura no siga una càrrega, sinó que es tracte d’una activitat agradosa i motivadora.
L’autor argumenta unasèria d’estratègies per a despertar el desig de llegir:
Llegir sense imposicions,fer arribar l’interés de la lectura a través de la nostra passió per aquesta (és a dir donar exemple), fer recomanacionsapropiades tenint en compte el seu nivell de lectura i els seus interessos, crear hàbits de lectura mitjançant d’un ambient adequat,crear curiositat en l’alumnat per a que d’aquesta manera els sorgeixcal’interés de llegir.
E.Teixidor també proposa una sèrie d’exercicis tant en grup com individuals per reforçar l’hàbit lector com:
Fer dramatitzacions del llibres,buscar finals alternatius i triar elmillor,subratllar les frases més importants del llibre i comparar-les amb la resta de companys, dibuixar un còmic de la lectura realitzada, tindre una font d’informació fiable per a triar la lectura,llegir una línia d’un poema tots el dies,etc.
Podem observar una relació evident entre les propostes que realitza Emili Teixidor amb els principis per a potenciar l’aprenentatge i la lectura literàriai el objectius de l’educació literària ja que per a crear l’aficció per la lectura, cal aplicar les estratègies que ens proposa l’autor en el seu article. Per a desenvolupar la competència literàriacal fer una lectura comprensiva de textos , llibres i documents, per a fer-ho més atractiu podem utilitzar trucs que ens proposa l’autor en l’article com fer representacions del que s`ha llegit obuscar finals alternatius a la lectura feta anteriorment. D’aquesta manera desenvoluparem la competència literària de l’alumnat d’una manera més atractiva i agradosa.
Així també vegem una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ressenya Emili Teixidor- La lectura i la vida
  • Corazon de roble
  • Biografia Emili Teixidor
  • Emilia
  • EMILIO
  • el emilio
  • Emilia
  • Emilio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS