Emolp-Antígona

Páginas: 2 (419 palabras) Publicado: 26 de abril de 2014

Eumolp

Esclau grotesc i geperut que obeeix a Antígona per tres raons. En primer lloc, no suporta la tirania de Creont, i té pensaments contraris a la guerra. En segon lloc, Antígona és l’únicpersonatge que li mostra respecte, i per tant està disposat a ser-li fidel fins la mort. En tercer lloc, no és més que un esclau maltractat, i creu que la mort serà més agradable.

A Antígona liofereix l’opció d’escapar-se, però ella ho rebutja, i Eumolp l’acompanya en la seva decisió. Ja davant de Creont, Antígona vol evitar el fatal destí d’Eumolp (ell només l’obeïa), però ell es carrega totala responsabilitat dels seus actes.
Eumolp es mostra sarcàstic i desagradable cap als altres, perquè és així com el tracten a ell, però en canvi és molt fidel amb Antígona.

És un personatgeexclusiu de l’obra d’Espriu, ja que no apareix en la de Sòfocles. De fet, li serveix per mostrar els seus propis pensaments sobre la guerra, i per tant podem parlar d’una identificació Espriu-Eumolp. Tot iaixò, Eumolp no li va ser suficient per mostrar la seva perspectiva de postguerra, i en edicions posteriors va haver d’introduir el Lúcid Conseller.
Esclau grotesc i geperut que obeeix a Antígonaper tres raons. En primer lloc, no suporta la tirania de Creont, i té pensaments contraris a la guerra. En segon lloc, Antígona és l’únic personatge que li mostra respecte, i per tant està disposat aser-li fidel fins la mort. En tercer lloc, no és més que un esclau maltractat, i creu que la mort serà més agradable.

A Antígona li ofereix l’opció d’escapar-se, però ella ho rebutja, i Eumolpl’acompanya en la seva decisió. Ja davant de Creont, Antígona vol evitar el fatal destí d’Eumolp (ell només l’obeïa), però ell es carrega tota la responsabilitat dels seus actes.
Eumolp es mostra sarcàstici desagradable cap als altres, perquè és així com el tracten a ell, però en canvi és molt fidel amb Antígona.

És un personatge exclusiu de l’obra d’Espriu, ja que no apareix en la de Sòfocles....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antigona.
  • Antigona
  • Antigona
  • antigona
  • Antigona
  • Antigona
  • Antígona
  • Antigona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS