Empacadoras

Páginas: 6 (1326 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2012
Funcionament i tipus de motors

Principis de funcionament
Els motors alternatius de combustió interna:


En la part superior del cilindre s’encèn en un temps molt breu una mescla comprimida d’aire i combustible. Una brusca pressió envia l’èmbol cap abaix. La biela i el cigonyal fan el moviment circular. En els motors d’explosió (benzina) s’encèn la mescla per una xispa elèctrica. En elsdiesel es produeix autoencesa.







Principis de funcionament


En els motors de 4 temps, el cigonyal fa 2 voltes per completar el cicle de funcionament. En els de 2 temps, el cigonyal fa 1 volta i l’èmbol fa dues carreres: puja i baixa una vegada. A l’extrem del cigonyal hi ha el “volant”, una pesada roda metàl·lica que emmagatzema part de l’energia mecànica. Per inercia, elpistó no es para en el P.M.I.







Motor diesel de 4 temps


El cilindre s’omple d’aire pur que es fortament comprimit per l’èmbol (es redueix el volum fins a 24 vegades), augmentant enormement la seva temperatura. S’injecta en el cilindre una petitísima quantitat de gas-oil que realitza la seva combustió. Cada mitja volta del cigonyal, el pistó es desplaça una carrera, que corresponamb el que denominan un “temps”.





Motor diesel de 4 temps
Primer temps: ADMISSIÓ


El pistó baixa del P.M.S. al P.M.I. S’obri la vàlvula d’admissió i el cilindre s’omple d’aire net. El cigonyal ha fet la 1ª mitja volta del cicle. Segon temps: COMPRESSIÓ Les 2 vàlvules estan tancades. El pistó puja del P.M.I. al P.M.S.









Motor diesel de 4 temps


Escomprimeix entre 12 y 24 vegades l’aire pur, arribant a 40 atm i una Tª de 500-700 Cº. El cigonyal ha donat la segona mitja volta. Tercer temps: COMBUSTIÓ O TREBALL S’injecta una petitísima quantitat de combustible pulveritzat que es va inflamant. El pistó baixa del P.M.S. al P.M.I. per l’expansió dels gasos de combustió. El cigonyal ha donat la tercera mitja volta.









Motor dieselde 4 temps
Quart temps: ESCAPAMENT


El pistó puja del P.M.I. al P.M.S. S’obri la vàlvula d’escapament i l’èmbol expulsa els gasos cremats cap a l’exterior, deixant el cilindre net. El cigonyal dóna la quarta mitja volta del cicle. En arribar el pistó al PMS es tanca la vàlvula de l’orifici d’escapament i s’obri la d’admissió.







Motor d’explosió de 4 temps
En aquestsmotors, la mescla combustible (aire-gasolina) és realitzada a l’exterior del cilindre per un accessori denominat carburador. En general, motors més revolucionats però menys robusts que els diesel ja que la relació de compressió i les pressions de treball són molt inferiors. El cilindre s’ompl de la mescla combustible, es comprimeix i es crema per la xispa de la bugia.

Cicle del motor d’explosió de 4temps


Primer temps: ADMISSIÓ - El pistó baixa del PMS al PMI. - S’obri la vàlvula d’admissió y el cilindre s’ompl de mescla aire – gasolina, preparada pel carburador i el sistema d’injecció. - Es tanca la vàlvula d’admissió. - El cigonyal dóna la primera mitja volta.

Cicle del motor d’explosió de 4 temps


Segon temps: COMPRESSIÓ - El pistó puja del PMI al PMS. - Les dues vàlvulesestan tancades. - Es comprimeix la mescla reduint de 8 a 12 vegades el seu volum. - Segona mitja volta del cigonyal.

Cicle del motor d’explosió de 4 temps


Tercer temps: EXPLOSIÓ - Les vàlvules d’escapament i admissió segueixen tancades. - Es produeix la xispa de la bugia. - La mescla s’inflama simultàniament. El pistó és empès cap abaix per l’expansió dels gasos baixant del PMS al PMI. -El cigonyal completa la seva 3ª mitja volta.

Cicle del motor d’explosió de 4 temps


Quart temps: ESCAPAMENT - S’obri la vàlvula d’escapament. - El pistó puja del PMI al PMS expulsant els gasos resultants de l’explosió cap a l’exterior, quedant el cilindre net per rebre la mescla de l’admissió del següent cicle. - El gigonyal dóna la quarta mitja volta.

Motor d’explosió de 2 temps...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Empacadora
  • empacado
  • los empacadores
  • empacadora la perla
  • Plan empacadora
  • el plan de la empacadora
  • Empacadora de aguacate
  • Empacado de materiales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS