empedocles

Páginas: 2 (385 palabras) Publicado: 11 de octubre de 2014


Els temes i l'estructura de l'obra El Cafè de la Marina


El cafè de la Marina és una obra d'aire pintoresc i realista on trobem la vida en un entorn de pescadors, d'amor i drama de la costacatalana.



L'obra es divideix en tres actes d'escenes equilibrades: divuit escenes al primer acte, setze al segon i disset al tercer. Aquestes expliquen disset dies amb un cicle de descens iascens lumínic que s'associa amb els sentiments i el punt del conflicte on ens trobem, tot lligant natura i emocions. L'autor emmarca l'obra en un ambient de costa i port, que per la informació que ensaporten els personatges situem al Port de la selva. Per ser més concrets, a una fonda, un espai tancat així aproximant-se a la modernitat teatral europea. Cronològicament a un passat recent senseespecificar, ja que així doncs mitifica o idealitza aquesta història a ulls del lector.

La trama de l'obra la trobem estructurada tradicionalment en plantejament, nus i desenllaç. Al plantejament ensdona informació i antecedents per la comprensió de la trama, com ara: El passat de la Caterina, el futur de la Rosa, la relació entre Salvadora i Claudi i la fugida d'en Claudi a Amèrica entred'altres. Al nus trobem l'arribada de personatges i del pare on veiem el conflicte, ja que vol lliurar a la seva filla amb un home adinerat contra la seva elecció. Per finalitzar, el desenllaç, que acaba bé isurt tal com la filla vol.

En relació amb l'aspecte sentimental, trobem un triangle amorós, una trama típica de romanticisme. En aquest, triomfen valors com la sinceritat i la bondat sobre elmaterialisme, la corrupció moral, etc. A més a més, podem veure el tema de l'amor barrejat amb el poder adquisitiu, les influències, etc. Cal dir que els personatges es caracteritzen per formar part d'unasocietat patriarcal i misògina. Tot i això, els conflictes sentimentals es resolen.



Per concloure, El cafè de la Marina tracta un relat característic sobre un conjunt de gent de costa,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Empédocles
  • Empedocles
  • Empedocles
  • Empedocles
  • Empedocles
  • Empedocles
  • Empédocles
  • Empedocles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS