empleabilitat

Páginas: 2 (394 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2014

Variable personal i intransferible que tenim les persones, la motxilla personal, es a dir, allò que a tu et pot diferenciar respecte els altres, elements que as treballat, experiències que tens,…variables que depenen de mi.
Tot això va configurant la empleabilitat, competències, característiques útils.
Element personal diferenciador, elements que té:
coneixements tècnics propis: ps.Bàsica, educativa, … (elements que ens afecten a la empleabilitat)
coneixements tècnics complementaris: idiomes, informàtica,…

B. Ocupabilitat:

Els llocs de treball, les cadires disponibles dins unmercat laboral determinat, dins d’una franja de mercat laboral. Els psicòleg procés de canibalisme professional en altres professionals o carreres diferents, que competeixen en nosaltres. És unavariable econòmica que dependrà del moment i la circumstancia que estiguem. La ocupabilitat si que depen de variables externes, no depen nomes de nosaltres.
Saber analitzar les característiques delmercat laboral ahir i ara, assumir que no treballaràs només amb una activitat, ho faràs a varies, és algo que no depen únicament de nosaltres. El mercat laboral vol persones polivalents, que tinguen lasuficient flexibilitat per fer tasques colaterals, en actitud polivalent, activa. Adaptació, polivalència i tot terreny. Descobrir, fer anàlisis de prospecció de mercat, quins son els nous nichos demercat.


C. Contractabilitat:

Tipus de contractació laboral que hi ha, variable política i econòmica que decideix en govern de torn, lligada a beneficis fiscals per a les empreses i també adiscriminació positiva (que hi haigue un determinat grup social que tingui els beneficis fiscals millor que d’altres, pex. Cobrar per disminuïts) . tot això no ho controlem nosaltres, és algo a analitzar.Competències personals: comunicació, presentació en públic, anàlisis escenari (quan entres a una institució saber conèixer les relacions interpersonals dintre aquesta unitat, qui mana, qui...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS