empresa

Páginas: 7 (1573 palabras) Publicado: 6 de abril de 2013
Enunciat


LEGO, 80 anys d'història

1. (1,5 punts) LEGO ha passat en 80 anys de ser un petit taller de fusteria a un dels principals productors de joguines del món. Per commemorar el seu aniversari, aquest estiu han difós un didàctic i amè vídeo d'animació sobre la seva història. Sobre la base d'aquest vídeo i qualsevol altra informació que hagis pogut trobar sobre l'empresa contestaa les següents preguntes:

Material web de consulta per a aquesta pregunta:

< http://www.youtube.com/watch?v=GkKgDfrWl0I>



a) Quines són les principals característiques que defineixen a una empresa? Descriu les principals característiques de la definició d'empresa aplicant-les a LEGO.

Una empresa es caracteritza per posseir diferents tipus de factors (de producció, màrqueting ifinancers), orientar-se cap a un objectiu, estar coordinada per un factor directiu i constituir un sistema.

En LEGO podem observar les principals característiques de la definició d'empresa:

- Un conjunt de factors de producció (fusta, plàstic, treballadors, màquines…) que es transformen en productes (maons i altres elements de construcció), factors de màrqueting (anuncis, cartells, packaging…)que promocionen i intentar vendre la seva producció i factors financers que reuneixen els recursos necessaris per sostenir l'estructura necessària per realitzar tot el procés.

- Tota empresa presenta finalitats o objectius que justifiquen la seva existència, en el cas de LEGO, com el seu propi nom indica (“jugar bé” en danès) la seva finalitat és crear joguines que inspirin als nens l'interèsper explorar i posar a prova el seu propi potencial creatiu.

- El fundador Ole Kirk Christiansen, després el seu fill Godtfred i actualment el seu nét Kjeld, han encapçalat el factor directiu que coordina el procés de creació de valor de LEGO.

• LEGO com a empresa és un sistema, un conjunt d'elements interrelacionats i amb estructura global que tracta d'aconseguir els seus objectius. A LEGOcada àrea, departament o equip estan interrelacionats, de tal forma que cada part afecta i es veu afectada pel rendiment de la resta.


b) Té sentit una organització que no crea valor? Quan es considera que crea valor? Explica com ha anat creant valor LEGO al llarg de la seva història relatada en el vídeo.

La funció de l'activitat empresarial és crear riquesa o valor per a la societat, perla qual cosa no té sentit l'existència d'una organització que no crea valor amb la seva activitat. Considerem que una organització crea valor quan el valor de l'output (productes o serveis creats) supera a la suma del valor dels inputs (recursos productius) necessaris per crear-ho.

Al llarg de la seva història LEGO ha contribuït a la creació de valor amb la seva activitat empresarial:

- Enels seus inicis (1932), LEGO creava valor en transformar al seu taller de fusteria, fusta i pintura (principals inputs) en vistoses joguines (outputs).

- El 1947, va substituir la fusta pel plàstic de les joguines llançant al mercat dos anys més tard els primers maons LEGO, que estaven buits i amb una ranura a cada extrem, la qual cosa permetia acoblar finestres i portes. Aquesta novapossibilitat d'acoblament entre els diferents elements del joc, augmenta la utilitat del jugador en permetre-li noves possibilitats constructives.

- En 1955 es va crear el “sistema LEGO”, desenvolupant un nou producte en el qual tots els elements havien de ser compatibles i enfocats al fet que pares i fills aprenguessin mentre jugaven. La creació de valor amb el sistema LEGO pateix una autènticarevolució: les possibilitats es multipliquen, pares i fills juguen junts i a més el joc permet aprendre aspectes essencials per als nens, com l'educació vial en el primer sistema creat.

- Encara que els maons LEGO tenien molt èxit, seguien sense acoblar-se d'una forma perfecta. Després d'anys d'investigació es va trobar la solució el 1957: un sistema de construcció consistent en un maó amb tres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Empresas
  • Empresa
  • Empresa
  • Empresas
  • Empresa
  • Empresas
  • Empresa
  • Empresa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS