empresa

Páginas: 7 (1532 palabras) Publicado: 15 de enero de 2014



ÍNDEX

Introducció...................................................................................................................3

Empresa primitiva.....................................................................................................4

Empresa comercial....................................................................................................5

Empresacapitalista...................................................................................................6

Empresa industrial....................................................................................................7

Empresa flexible.........................................................................................................8
INTRODUCCIÓ
En aquest treballs’explicarà l’evolució de les empreses des del segle XV fins a l’actualitat. Sobretot es centrarà en l’origen de cada tipus d’empresa, del funcionament i quins eren es seus objectius principals en aquell moment.
Tant les necessitats de la societat com les empreses han anat canviat al llarg del temps. Ja que les empreses s’han hagut d’adaptar a les noves necessitats i recursos per tal de produir béns iserveis. Per aquest motiu les empreses no sempre tenen el mateix sistema de producció i comercialització.




















EMPRESA PRIMITIVA
Es va crear al segle XV, el comerç era sobretot agrícola però també hi havia una petita comercialització de productes exòtics o domèstics creats pels gremis. Aquets eren petites agrupacions d’artesans de la mateixa professió, quecontrolaven el volum de producció, les tècniques utilitzades i els preus de venda. Comercialitzaven tant en el mercat, que van arribar a controlar gran de les economies de les ciutats.
Aquets es situaven a les ciutats ja que era on més es comercialitzava. A causa de la falta d’avenços tecnològics i mitjans de transport, la producció era molt baixa. Per aquest motiu no podien comercialitzar ambaltres ciutats o països, ja que la quantitat produïda els donava de sí per la seva localitat.
També es van començar a crear els treballs domèstics, que aquets eren petits treballs que feien els pagesos quan no era temps de collites, per tal d’aconseguir una mica de diners. Aquets treballs eren creats per petits artesans que no formaven part de gremis. El treball consistia en que l’artesà els hiabastia les primeres matèries i els instruments que es necessitava per fer el treball i aquest li pagava per peça elaborada. Un cop feta la peça, els artesans es dedicaven a comercialitzar-les, a un preu més alt del que havia pagat als pagesos, als mercats urbans o colonials. L’objectiu d’aquest tipus d’empresa era poder crear un excés per tal de poder comercialitzar amb altres països i enriquir-se.Al pas del temps, al segle XVIII es va estendre un nou model de producció, que era el de les manufactures. Aquest nou sistema consistia en reunir molts treballadors amb salaris molt baixos en els mateixos edificis fent treballs manuals. El pagament dels sous i tots els deutes que generaven les manufactures eren pagades per l’Estat (s’aplicava a tota l’Europa oriental), però també hi van haverpaïsos com Anglaterra que eren privades, per tant l’Estat no intervenia.
En aquest període hi ha dos tipus de comerç:
El comerç interior: La seva comercialització dels productes era d’abast local, comercial o també en petits mercats on es reunien comerciants que venien des de molt lluny amb productes exòtics.

El comerç exterior: Gràcies a la millora de les rutes marítimes, es va podercomercialitzar molt amb altres països. Hi va destacar un comerç triangular entre Àfrica, Europa i Amèrica. En la qual Europa comprava els productes elaborats per els esclaus d’Àfrica i els intercanviava a Amèrica per productes exòtics (com el tabac, patates...).
El comerç exterior va augmentar la demanada de préstecs i com a resultat d’això es van crear els bancs, que eren les institucions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Empresas
  • Empresa
  • Empresa
  • Empresas
  • Empresa
  • Empresas
  • Empresa
  • Empresa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS