Empresa

Páginas: 9 (2181 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2014
AEL 2: SOSTENIBILITAT AL MÓN
RÀDIO 11 DE FEBRER DE 2014
Mini guió: per ordre d’intervenció:
1. Laura
2. Nacho
3. Pablo
4. Adrià
5. (Brian, no ha fet la part del treball que li tocava –energia-)
6. Àlex
7. Aaron
LAURA: Hola, bon dia a tothom, els nostres companys de primer de Secretariat Multilingüe amb el seu estudi ens han mostrat que encara ens queda molt camí pertreballar en la consecució d’una bona sostenibilitat al nostre centre; doncs ara, les dades que ara us presentarem nosaltres -que som el grup de segon d’Activitats Esportives i de Lleure- parlen de la Sostenibilitat al Món, després d’escoltar aquestes dades, us convidem a pensar què hi podem fer, i com ho podem fer, seguint algun dels suggeriments dels nostres companys Àlex i Aaron.

Passo arelatar-vos les 6 claus per entendre la pobresa i les desigualtats al món
Aquestes dades les hem extret de l’INFORME D’OXFAM que va sortir publicat tot just el passat 20 DE GENER DE 2014

Claus
1. Quasi la meitat de la riquesa mundial està en mans de l'1% de la població més rica, mentre que l'altra meitat es reparteix entre el 99% restant.
2. La riquesa del 1% de la població més rica del mónascendeix a 110 bilions de dòlars, una xifra 65 vegades més gran que el total de la riquesa que posseeix la meitat més pobra de la població mundial.
3. Les 85 persones més riques del món poseeixen la mateixa riquesa que la meitat més pobra de la població mundial.
4. Set de cada deu persones viuen en països on la desigualtat econòmica ha augmentat en els últims 30 anys i parlem de països propers a casanostra.
5. L’1% més ric de la població ha vist com s'incrementava la seva participació en la renda entre 1980 i 2012 en 24 dels 26 països dels quals tenim dades.
6. Als Estats Units, el 1% més ric ha acumulat el 95% del creixement total posterior a la crisi des de 2009, mentre que el 90% més pobre de la població s'ha empobrit encara més.

-Com veieu Parlem de desigualtats abismals; com ésque la riquesa de l'1% més ric del món és 65 vegades més gran que la riquesa de la meitat més pobre? O vist d'una altra manera, les 85 persones més riques del món controlen una riquesa, igual al de la meitat més pobre de la població mundial?

La conclusió és que això té conseqüències sobre la democràcia perquè Corromp les institucions i en comptes de procurar el benestar de la majoria, aquestasuposada democràcia només serveix als interessos d'una minoria.

Ara, dono la paraula al meu company Nacho que us farà una breu relació de quins són els 10 llocs més contaminats del Món... Endavant Nacho,
http://www.donantdades.com/2014/01/els-deu-llocs-mes-contaminats-del-mon.html

NACHO: (passar diapositives relacionades power)
L'ONG ecologista Green Cross Schweiz ha publicat un informe onanalitza la contaminació del planeta i ofereix una llista dels deu punts més contaminats al MÓN.

Són aquests:

1. Abocador de residus electrònics d'Agbogbloshie, a Ghana. També s'hi tiren electrodomèstics de tot tipus, arribats sobretot d'Europa occidental. Contaminat amb plom, cadmi i mercuri.
2. Planta nuclear de Txernòbil, a Ucraïna. Tot i que fa 27 anys de l'accident nuclear, la zonasegueix contaminada i necessitarà segles per quedar neta.

3. Riu Citarum, a l'illa de Java, a Indonèsia. Amb una població de nou milions d'habitants vivint a les seves ribes, els residus domèstics i industrials que s'aboquen al riu fan que la contaminació de l'aigua sigui mil vegades més forta que els màxims recomanats per al consum. Tot i això, la població no té més remei que consumir aquestaaigua plena de plom, cadmi, crom i pesticides.

4. Ciutat de Dzershinsk, a Rússia. Durant l'època soviètica, bona part de la indústria química del país es va situar en aquesta ciutat. També s'hi fabricaven armes químiques. 300.000 tones de residus químics van ser abocats incontroladament des del 1930. És la ciutat més contaminada del món.
5. Hazaribagh, a Bangladesh:En les 25 hectàrees de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Empresas
  • Empresa
  • Empresa
  • Empresas
  • Empresa
  • Empresas
  • Empresa
  • Empresa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS