Empresa

Páginas: 3 (545 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2012
ANÀLISI FINANCERA: RÀTIOS FINANCERES

LIQUIDITAT
És la capacitat que té l'empresa per convertir les seves inversions (actiu) en mitjans de pagament totalment líquids (caixa o bancs). Com méslíquid sigui un actiu, més fàcilment es pot convertir en dines per pagar els deutes.

SOLVÈNCIA
És la capacitat que té l'empresa per pagar els deutes amb la garantia de les seves inversions(actiu); és a dir, si el valor de liquidació del seu actiu és superior al total del seu passiu (exigible).



RÀTIOS FINANCERES

Una ràtio és la relació entre dues magnituds que tenen una certarelació, la qual cosa permet fer una comparació explicativa.

Amb el càlcul de les ràtios financeres podem arribar a conèixer la situació financera en que es troba l’empresa. Aquest càlcul també enspermet veure l’evolució de la situació de l'empresa.

Les ràtios financeres permeten analitzar la capacitat de l’empresa per liquidar els deutes d’una manera solvent i en els terminis fixatsprèviament amb els proveïdors i creditors.

Les principals ràtios financeres són:



1. Ràtio de disponibilitat
Mostra la proporció de deutes a curt termini que es podrien liquidar amb elscomptes del disponible (bancs i caixa).
El valor òptim oscil·la entre el 0,3 i 0,4. Com més baix sigui el valor, més dificultat tindrà l’empresa per dur a terme els pagaments immediats, i com mésalt sigui, més seguretat hi haurà davant els ris de suspensió de pagaments, tot i que tindrà uns actius poc rendibles.




Disponible
D =------------------
Passiu corrent




2. Ràtio de tresoreria
Indica la capacitat de l’empresa per liquidar els seus deutes a curt termini sense córrer el risc desuspensió de pagaments.
El valor òptim hauria d’estar a prop d’1, ja que sinó pot haver-hi una suspensió de pagaments. Si és molt superior a 1, vol dir que l’empresa té actius sense rendiment....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Empresas
  • Empresa
  • Empresa
  • Empresas
  • Empresa
  • Empresas
  • Empresa
  • Empresa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS