Empresa

Páginas: 2 (282 palabras) Publicado: 21 de abril de 2015
11.1 El departament comercial
La funció comercial s’encarrega de fer arribar als consumidors els béns o serveis produïts a l’empresa. El departament que s’encarrega d’aquesta funció ésel departament comercial.
Les seves funcions més importants són:
Anàlisi de mercats, analitza el mercat per obtenir informació que permet a la direcció de l’empresa fixar la sevapolítica i prendre decisions sobre bases segures.
Màrqueting, que dissenya la política comercial de l’empresa.
Vendes, organitza la venda directa i també la relació amb els intermediaris.Relació amb altres departaments de l’empresa
En una empresa, cada departament no és independent sinó que es troba irrelacionat amb els altres i amb la globalitat de l’empresa.
El departamentcomercial s’ha de coordinar amb els altres departaments per arribar a l’objectiu proposat. Ho fa de la manera següent:
Relació amb el departament de producció: Es necessita el productefinal produït per el departament de producció, presentat en una quantitat i en un moment determinats. El departament comercial estudia el mercat i dona possibles variacions en lacomposició o presentació dels productes.
Relació amb el departament financer: El departament financer ha d’aprovar les necessitats financeres del departament comercial. El preu del productes’ha de discutir en comitè de direcció, ja que el departament comercial voldrà un preu competitiu, i l’altre un preu més alt.
Relació amb el departament de recursos humans: Aquest departaments’encarrega dels treballadors del departament comercial.
11.2 El mercat
La funció comercial s’ocupa de fer arribar el béns i serveis produïts al consumidor per satisfer les sevesnecessitats.
El que defineix un mercat és: el producte (béns o serveis), l’empresa (fa el producte) i el consumidor (que satisfà les seves necessitats amb el producte).
Tipus de mercats:
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Empresas
  • Empresa
  • Empresa
  • Empresas
  • Empresa
  • Empresas
  • Empresa
  • Empresa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS