empresariales

Páginas: 10 (2319 palabras) Publicado: 6 de diciembre de 2013
CIUDAD DE LA ALEGRIA



NOM: Gemma

1. Fer una fitxa tècnica de la pel•lícula:

Nom: La Ciudad de la Alegria
Basat en el llibre: La Ciudad de l’Alegria
Autor del llibre: Dominique Lapierre
Director: Roland Joffé
Actors: Patrick Swayze, Daniel Colle, Om Puri, Shabana Azmi, Ayesha Darker, Santu Chowdhury.
País: Estats Units
Any: 1992
Sinopsis: És un metge americà al que mai no liha faltat gaire res que va a Calcuta en busca de respostes. També tracta d’una família índia que vol trobar feina però te problemes amb la màfia de la ciutat. El metge va a les escoles, hospitals i cases per a la gent pobre de la ciutat, la qual li diuen “La Ciutat de l’Alegria". Allà els ajuden a trobar feina i els curen.

2. La pel•lícula comença ensenyant-nos dos viatges. Els dos cap aCalcuta, però són dos viatges molt diferents. Explica quines diferències hi trobes.
Un dels viatges és d’una família desafortunada que ha perdut la granja i es trasllada per buscar feina a la ciutat i guanyar-se la vida allà, és la seva única oportunitat de viure bé, tot i que no tot els hi va sortir del tot bé al principi ja que van perdre tots els diners en un engany. El segon el fa per trobarrespostes a les seves preguntes i parar durant un temps l’estressant vida que creu que té com a metge, el seu viatge és ple de luxes i, en cas que no surti bé, sempre pot tornar a casa seva i fer com si no hagués passat res. En el primer cas també el fan tota la família, acompanyats. En el segon cas el fa sol, sense acompanyants ni família, el fa sol. Tot i així els dos necessitaven anar a Calcuta,en un cas per diners, en l’altre per ésser ajudats.


3. Calcuta és una ciutat molt poblada. Quina població té? Com està distribuïda aquesta població? Hi ha més gent rica o pobre?
Té uns quinze milions d’habitants. Estan distribuïdes en barris i en cada barri o suburbi hi ha una classe de gent. En els llocs més rics hi ha les botigues més cares, les millors escoles, etc. que la poblaciód’altres barris no es pot comprar. El barri on passa la pel•lícula “la ciudad de la Alegría” és un dels més grans que hi ha amb més de cent mil persones tot i que també és un dels més pobres.
Hi ha una majoria de gent pobre mentre que son molts pocs els que gaudeixen de la majoria dels diners.

4. La majoria de la pel•lícula passa en el que s’anomenen slums. Busca més informació al respecte.
Els sulmssón barris on hi ha molta pobresa, ja que s’agrupa en aquests i en el barri que ells anomenen la “ciudad de la alegría” és un dels més llargs, habitats i pobres del món. Tampoc hi tenen bones botigues o hospitals amb els materials necessaris i per tant i han una gran quantitat de malalts, la majoria dels quals es moren sense que ningú hi pugui fer res, o ni tan sols s’intenti.

5. En lapel•lícula queda palesa la situació de pobresa en què viu molta gent. Quines situacions destacaries com a conseqüència directa de la pobresa?
La gent es posa malalta freqüentment, hi ha poquíssimes escoles, en casar-se han de donar un bon dot sense tenir en compte moltes vegades l’amor de la parella. També la falta d’higiene i les poques oportunitats d’aconseguir feina, no tenir casa i no poder tenireducació.


6. En algun moment de la pel•lícula tots els personatges necessiten ajuda, però no tots del mateix tipus. Quin tipus d’ajuda necessita cadascun?
La directora de l’hospital necessita mà d’obra a l’hospital,, perquè no pot ajudar a tothom ella sola, també necessita diners per poder comprar medicines i un local més gran per els leprosos.
El pare de la família que arriba a la ciutat amés de diners, necessita que l’ajudin per els problemes en què s’ha ficat amb la màfia local..
Al metge americà només d’arribar a la ciutat l’atraquen, i es queda sense passaport ni diners. A més també necessita l’ajuda que li ofereix la doctora parlant amb ell i l’ajuda a superar els seus problemes i a més es sent millor ajudant a altre gent.
Els malalts que estan a la ciutat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Empresarial
  • empresariales
  • empresarial
  • Empresarial
  • Empresarial
  • Empresariales
  • Empresarial
  • Empresarialidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS